2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Nagykanizsa

Focitörténelmet írtak – A legjobb 16 között az UFC

Negyed évszázad után ismét az ország legjobbjai közé került a nagykanizsai futballcsapat az MK-ban. A Zala megyei I. osztály listavezetője a magasabban jegyzett NB III-as élgárdát, az Érd együttesét ejtette ki a Magyar Kupa legjobb 32 csapata közül, s ezzel a nyolcaddöntőbe jutott.

Az esőben és mindössze két fokban rendezett találkozót fokozott várakozás előzte meg: korábbi és mai szurkolói csoportok fogtak össze, hogy a déli kezdési időpont ellenére futballhangulat legyen a sokat látott Bányász-pályán. Nos, az igyekezet sikeres volt, több mint ezren biztatták az UFC-t: lobogtak a zászlók, peregtek a dobok, s olykor füstgránátok színezték a hűvös levegőt.


Az Érd esélyeshez méltón kezdett, többet birtokolta a labdát, s az 52. percre kétgólos előnybe került. Ekkor Gombos Zsolt, a hazaiak vezetőedzője egy kicsit megkavarta a lapokat – cserélt, és bátor támadójátékra ösztönözte fiait. Innentől kezdve nem látszott az osztálykülönbség, sőt helyenként az UFC „lefutballozta” nevesebb ellenfelét.

Aztán jött a csoda nyolc perce. A 69. minutumban Horváth Detre szöglete után berobbant Nagy Gergő, és közelről a hálóba bólintott: 1-2. Két perc elteltével újra Horváth D. végzett el egy sarokrúgást, amire a kanizsaiak középső védője, Szabó Bálint érkezett a legjobb ütemben, s fejjel egyenlített: 2-2. Ekkor már teljes eksztázisban tombolt az aréna, de a hazai parádénak ezzel még nem volt vége. A 77. percben Hóbor balról ívelt a tizenhatosra, ahol Nagy G. megcsúsztatta a labdát, amire – kis kavarodást követően – Gerencsér csapott le, és közelről a kapuba bombázott: 3-2.


Örömünnep a harmadik, továbbjutást érő kanizsai gól után (Fotó: Gergely Szilárd)

Az UFC nyolc perc alatt megfordította, s mint később kiderült, el is rendezte a mérkőzést, hiszen ezt követően a kanizsaiak hatalmas akarattal és elánnal küzdöttek, és esélyt sem adtak az Érdnek az egyenlítésre.

A lefújást követően minden kanizsai játékos és az edzői stáb a kezdőkörben ropta körtáncot, majd a sáros és ázott futballgladiátorok a B-középhez siettek, s ott folytatódott tovább a nagykanizsai futballünnep.

–  Nagyon boldog vagyok, s természetesen nemcsak én, hanem az egész csapat – fogalmazott Gombos Zsolt, az UFC vezetőedzője. – Megyei együttesként bejutni a Magyar Kupa legjobb 16 gárdája közé felemelő: büszkék lehetünk erre. Köszönöm szurkolóinknak, hogy végig mellettünk álltak, ez a győzelem az övék is, nekik is komoly szerepük volt benne.

Az MK-ban a legjobb tizenhat közé mindössze két megyei szintű csapat, a Nagykanizsa és a szabolcsi Sényő került, rajtuk kívül csak NB I-es és NB II-es gárdák alkotják az elit társaságot. Időközben sorsoltak is az MLSZ-ben, az UFC a másodosztály egyik élcsapatát, a Békéscsabát kapta ellenfélként. A továbbjutás két meccsen dől el, az elsőt február 21-én rendezik Kanizsán, a visszavágó egy hét múlva lesz a Viharsarokban.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.