EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Egyéb Veszprém

Fogvatartottak dolgoznak a városért

Megújította a Börtön a városért elnevezésű megállapodást a VKSZ Zrt. részéről dr. Temesvári Balázs vezérigazgató, a büntetés-végrehajtási intézet részéről Németh Éva bv. ezredes parancsnok. A programot összehangolták a Városom Veszprém Mozgalom célkitűzéseivel.

Németh Éva intézetparancsnok kiemelte: a fogvatartottak látványa már nem számít különleges eseménynek a városban, hiszen évek óta rendszeresen dolgoznak a település különböző szociális, oktatási vagy egyházi fenntartású intézményeiben, közterületein, temetőiben, parkjaiban. Idén eddig 10 jóvátételi programot szerveztek, amelyek keretében 29 nap alatt 99 fogvatartott összesen 432 órányi önkéntes munkát végzett.


Legutóbb a Szél utcai temetőben végeztek jóvátételi munkát a fogvatartottak (fotó: Szalai Csaba)

Veszprém városa és a VKSZ Zrt. tavasszal indította útjára a Városom Veszprém Mozgalmat, amely azoknak a személyeknek és vállalkozásoknak az összefogó szervezete, akik önkéntes alapon kívánnak tenni a város fejlődéséért. Eddig számos magánszeméllyel és több mint 30 szervezettel dolgozott együtt a városszépítő mozgalom a virágültetéstől kezdve a folyómeder-takarításon, temetőszépítésen át egészen az összehangolt oktatási programokig.

Németh Éva és Temesvári Balázs a két program összehangolásáról állapodott meg (fotó: Szalai Csaba)

A VKSZ Zrt. és a Veszprém Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet már számos esetben működött együtt jóvátételi programokban, de az eddigi eseti együttműködés helyett most tervezettebb, kölcsönös párbeszéden alapuló, mindkét fél érdekeit jobban figyelembe vevő és szélesebb együttműködésbe kezdenek, amit szerződésben is rögzítettek.

Kapcsolódó Cikkek