EUR: 317,37 Ft
CHF: 279,51 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Külföld

Fokozták a rendőri ellenőrzést a potsdami karácsonyi vásáron

Fokozták a rendőri ellenőrzést szombaton a potsdami karácsonyi vásáron, ahol előző nap gyanús, robbanószerkezetnek gondolt csomagot találtak.

A rendőrség péntek késő este ugyanakkor azt közölte, hogy a csomagban – amelyet egy belvárosi gyógyszertárnak címeztek – nem találtak gyújtószerkezetet. Kábelek, szárazelemek és szögek voltak benne, de gyújtószerkezet nem. Mindazonáltal a hatóságok szombaton is folytatták a nyomozást, és vizsgálják azt is, nem küldtek-e hasonló csomagot más címekre is. Próbálják kideríteni a feladó személyét is.


A Berlin közelében lévő Potsdam belvárosában lévő vásárt péntek délután kiürítették, szombaton azonban újra megnyitották.

A történtek nyomán nem csupán Potsdamban, hanem Brandenburg tartomány valamennyi karácsonyi vásárának körzetében is megerősítették a rendőri készültséget.


A potsdami rendőrség szombat délelőtt rövid Twitter-üzenetben közölte: az eddigi vizsgálatok alapján arra a következtetésre jutottak, hogy a gyanús csomag nem a karácsonyi vásár ellen irányult. “Az eddigi ismeretek szerint valószínűtlen, hogy a karácsonyi vásár lett volna a célpont” – állt a bejegyzésben, amely további részleteket nem tartalmazott. Arra ugyanakkor utalt, hogy továbbra is “minden irányban” folytatják a nyomozást.

Potsdam szociáldemokrata polgármestere közleményben mondott köszönetet a város lakosságának azért, hogy – mint fogalmazott – rendkívül fegyelmezetten reagált az előző napon történtekre, illetve a vásár kiürítésére, valamint a belváros hermetikus lezárására. “A jelek szerint szerencsésen megúsztuk a dolgot” – fogalmazott Potsdam vezetője

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek