EUR: 317,92 Ft
CHF: 280,51 Ft
2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Sport

Fucsovics győzelemmel ünnepelné a karácsonyt

Fucsovics Márton fantasztikus évet zárt: 85. a világranglistán, nála magasabban jegyzett teniszezőket vert meg, a hátán viszi a Davis Kupa-csapatot, és néhány hete a Maldív-szigeteken eljegyezte szerelmét, Anettet.  

Fotó: Mészáros Diána

S persze azt is érdemes megemlíteni róla, hogy Roger Federer többször felkérte már edzőpartnernek, ami természetesen nagy lökést adott neki.


– Mindig felnéztem rá, közvetlen, barátságos ember, akitől lehet és érdemes is tanulni – árulta el a Lokálnak a 25 éves teniszező, aki a rövid hazai pihenő után megkezdi a felkészülést, karácsony után Indiába utazik. – Talán tíz éve volt utoljára „normális” ünnepem otthon, Nyíregyházán, azóta még arra is alig jut idő, hogy kibontsam az ajándékokat. Idén a család – és a menyasszonyom családja is – Pesten, nálam tölti a karácsonyt, körülbelül tizenöten üljük majd körül az asztalt, és alighanem ezúttal is sokat fogunk társasjátékozni.
Marci szerencsés alkat, a pluszsúlyt nagyon gyorsan ledolgozza, ezért nem a mennyiségre, inkább a minőségre  figyel az ünnepek alatt, mennyi szénhidrátot, fehérjét fogyaszt. Persze ilyenkor még belefér némi édesség, bár igazi kedvence a halászlé. Nem sokáig élvezheti a karácsony örömeit, 27-én újra nyakába veszi a világot, de annak örülhet, hogy ezúttal elkíséri az Australian Openre párja, Anett. Fucsovics egyébként nem szívesen teregeti a nyilvánosság elé kapcsolatuk részleteit, jobban szereti, ha inkább az eredményeiről, mintsem kettejükről beszélnek.
– Évente úgy harmincöt-harminchét hetet töltök külföldön, versenyzéssel, edzéssel, így kevés lehetőségem van szétnézni, elvégre pihennem is kell. Ha nem is egy teljes nap, azért egy-egy délutáni városnézés még belefér a programba. Nagyon szeretek új éttermeket, különleges ételeket kipróbálni. S hogy mi lenne számomra a legszebb ajándék? Egy tornagyőzelem.
További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Ronaldo megegyezett az adóhatósággal

    Ronaldo megegyezett az adóhatósággal

    Cristiano Ronaldo kedden elfogadta felfüggesztett börtönbüntetését adócsalási ügyében, és aláírta megállapodását a spanyol adóhatósággal, melynek értelmében 18,8 millió eurót (5,9 milliárd forintot) fizet az államkasszába.

  • Szöllősi György az AIPS Europe alelnöke lett

    Szöllősi György az AIPS Europe alelnöke lett

    A Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) lausanne-i kongresszusán az európai szekció alelnökévé választották Szöllősi Györgyöt, a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) elnökét, a Nemzeti Sport főszerkesztőjét.