EUR: 324,09 Ft
CHF: 282,92 Ft
2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb Szolnok

Füst helyett amperszag: zöldül a szolnoki önkormányzat

Ezentúl környezetkímélőbb autókkal járnak a szolnoki polgármesteri hivatal munkatársai hivatali ügyintézésük során. A város csatlakozott először az E.ON e-flotta elnevezésű programjához, mely a haladó szellemű városok számára kínál megoldást a környezetkímélő közlekedés népszerűsítésére és a költséghatékony városüzemeltetésre.

A RepTárban a múlt héten tartott ünnepélyes eseményen a 6 elektromos autóból álló flotta kulcsait Jamniczky Zsolt, az E.ON Hungária igazgatósági tagja adta át Szalay Ferencnek, Szolnok polgármesterének. A vállalat és a város három évre szóló együttműködési megállapodást kötött, melynek keretében az önkormányzat és intézményei 3 személyautót és 3 kistehergépkocsit vesznek igénybe az E.ON-tól, havidíjas, e-flotta-szolgáltatási konstrukcióban. A vállalat komplex szolgáltatást nyújt: az elektromos autók használatának biztosításán túl ellátja az üzemeltetési feladatokat, illetve igény esetén töltőállomások kialakítását és üzemeltetését is vállalja.


Ilyen elektromos Nissanokkal járnak majd a hivatali dolgozók

Szalay Ferenc polgármester kiemelte: „Felelősségünk nem csupán a jelennek kell, hogy szóljon, hanem a jövőnek is elszámolással tartozunk. Az elektromos autók gazdaságosak, nem bocsátanak ki káros anyagot, csendesek, és ami a legfontosabb: többet és többször tudunk eljutni ügyfeleinkhez a költségek emelkedése nélkül. Márpedig egy közpénzből gazdálkodó önkormányzat számára rendkívül fontos a takarékosság, a céltudatosság és a környezet védelme. Ez vezérelt bennünket akkor, amikor igent mondtunk az E-ON-nak, s egyúttal igent mondtunk a jövőre!”

Jamniczky Zsolt mindezekhez annyit fűzött hozzá: „Egy új energiavilágot építünk, és ehhez a lehető legjobb üzleti és ügyfélmegoldásokon dolgozunk a jövő kulcsfontosságú területein. Az elektromos autózás fejlődése hangsebességre fog váltani, mi pedig szeretnénk aktív szereplőként részt venni ebben. Komplex megoldásokat kínálunk azoknak a településeknek, amelyek az új energiavilág nyújtotta lehetőségeket a mindennapjaik részévé kívánják emelni.“


Szalay Ferenc is üléspróbát vett az új járművek egyikében

Az e-flotta-szolgáltatás számos előnyt biztosít az önkormányzatnak: jelentősen csökken az üvegházhatású gáz kibocsátása, a szálló por koncentrációja, az egyéb légszennyezés, illetve a zajterhelés is. A település üzemeltetési költségeinek csökkentése is fontos szempont a város vezetésének. Mivel az önkormányzat havi szolgáltatási díjat fizet, jól tervezhetővé válnak az autókhoz kapcsolódó költségek és több teher sem terheli az e-flottát. Emellett ingyenes a parkolás és védett övezetekbe is be lehet hajtani az e-autókkal.

Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.