EUR: 319,46 Ft
CHF: 282,10 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Nagykanizsa

Futás az apróságokért

Több mint százan húztak futócipőt az elmúlt hétvégén, hogy részt vegyenek a Kanizsai Futóklub jótékonysági versenyén. Aki eljött s teljesítette a penzumot, a kanizsai gyermekotthont támogatta.

A futóklub is csatlakozott az Egy doboznyi szeretet jótékonysági kezdeményezéshez, így sokan cipősdobozba rejtett ajándékokkal érkeztek a Csónakázó-tóhoz. A személyenkénti ezerforintos nevezési díjból befolyt összeg pedig a gyermekotthonban élők karácsonyát teszi szebbé. Az önkormányzat azt vállalta, hogy megduplázza a summát.


Többen Mikulás-dízájnban teljesítették az öt kilométeres távot (Fotó: Gergely Szilárd)

A hideg időben közös kocogással és bemelegítéssel indult a program, majd elstartolt a mezőny a Csótó körüli öt kilométeres etapra, amit többen Mikulásnak öltözve vagy legalábbis Mikulás-dizájnnal teljesítettek. A futókat az Egy doboznyi szeretet jótékonysági akció kezdeményezője, Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő indította útnak, aki úgy fogalmazott, ez a futás az adakozás és az egészséges életmód fontossága mellett a Csónakázó-tóra is ráirányítja a figyelmet.

– Itt nagyon jó lehetőség nyílik a sportra – fogalmazott a politikus –, hiszen akadály nélkül körbe lehet futni akár az egész tavat. Várhatóan jövőre pedig egy olyan pálya is épül majd, amelyen kocogni és kerékpározni is lehet.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.