EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 20., szombat
Vendel

Sport

Futsalkapus lett Szűcs Lajosból

Elfogultabb csákvári szurkolók szerint akár Szűcs Lajos, a kapusedző is védhetne még a helyi csapatban. Pedig már 44 éves az Újpest, a Fradi és a Pápa egykori játékosa, aki kisebb pályán, de azért máig véd, hiszen a TF futsalcsapatát erősíti.

Futsalkapusként Szűcs Lajosnak eleinte be-becsúszott a lába között a labda, hiszen több mint húsz évig nagypályás játékos volt, ez pedig merőben más „kávéház”.


– A futsalban kisebb és nehezebb labdával játszanak, ami néhányszor bizony megtréfált. Egyébként sem lettem vérbeli futsalkapus, mert én mindig kesztyűben védek – mondja az NB II-ben szereplő Csákvár kapusedzője. – A nagy pályán pedig már inkább csak a tanítványaimmal foglalkozom, mintsem a lövések hárításával.

Többé-kevésbé azért elégedett sorsának alakulásával, de máig nehezen tudja megemészteni, hogy  „csak” 486 élvonalbeli meccsen szerepelt – 14 hiányzott a félezerhez –, és mindössze háromszor kapott szerepet a válogatottban, de az atlantai olimpiai szereplés részben kárpótolta. No meg a Kaiserslauternnel nyert német és a ferencvárosiakkal szerezett két magyar bajnoki cím (igaz, az Újpesttel is összejött egy arany).

– A tavalyi az Eb idején annyira, de annyira irigyeltem a válogatott iránt megnyilvánuló szeretetet. De persze nem panaszkodhatok, szép sikereket értem el, és remélem, néhány év múlva a válogatottnál vagy egy élvonalbeli csapat kapusedzőjeként megadatik az, amiről játékosként lemaradtam. Egy biztos, a kispadra vezetőedzőként nem ülök, mert van önkritikám, és én is nagyon jól tudom, hogy kapusból sohasem lesz jó edző.

Fotó: Mészáros Diána

Fotó: Mészáros Diána

Kapcsolódó Cikkek

 • Veszélyben Mourinho állása

  Veszélyben Mourinho állása

  Akár az állásába is kerülhet José Mourinhónak, a Manchester United vezetőedzőjének, ha szombat délután vereséget szenved korábbi sikerei helyszínén, a Chelsea otthonában az angol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójának nyitómérkőzésén.

 • 24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

  24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

  Magyarország 24 éremmel – 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal – zárta a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát. Ez minden idők legjobb szereplése. Fiatal sportolóink közül az úszó Milák Kristóf és Késely Ajna volt a legeredményesebb három-három győzelemmel, előbbinek pedig még egy ezüstje is van.

 • Hajrá, magyarok!

  Hajrá, magyarok!

  Holnap kezdődik az év legnagyobb hazai rendezésű sporteseménye, a budapesti birkózó-világbajnokság.