EUR: 317,94 Ft
CHF: 280,63 Ft
2019. január 23., szerda
Rajmund, Zelma

Egyéb Veszprém

Futsalöltözőt avattak

Átadták a múlt héten az NB I-es 1. Futsal Club Veszprém Erdész utcai öltözőkomplexumát, amely közösségi teret, büfét, öt vizesblokkal ellátott öltözőt, irodahelyiséget és egy orvosi szobát is kapott.

Új öltözőkomplexummal gazdagodott városunk futsalcsapata. A mintegy 100 millió forintos beruházás egy háromlépcsős terv részeként jöhetett létre – tudtuk meg Rajki Tamástól, az 1. Futsal Club Veszprém ügyvezető igazgatójától. – Az Erdész utcai sporttelep nemrégiben egy 60 x 40 méteres műfüves focipályával bővült, majd lakossági kérésnek eleget téve a parkolóhelyek számát is megnövelték – idézte fel a fejlesztés elő két ütemét a sportvezető. A harmadik fázisban a XXI. századi igényeket kielégítő öltözőkomplexum közösségi teret, büfét, öt, vizesblokkal ellátott öltözőt, irodahelyiséget s egy orvosi szobát is kapott.


Gellei Imre, Porga Gyula és Csík Ferenc vágták át a nemzeti színű szalagot (fotó: Szalai Csaba)

Porga Gyula polgármester a fiatal veszprémi futsalklub eredményeit méltatta a létesítmény avatóünnepségén. A városvezető kiemelte: a futsalosok rövid idő alatt igen komoly eredményekkel örvendeztették meg a veszprémi közönséget. Emellett a klub utánpótlásnevelő munkáját is dicsérő szavakkal illette. – Egy szép sikertörténet folytatódik ma. Jó látni, hogy városunkban igény van arra, hogy új sportpályákat építsünk. Külön öröm számomra, hogy ez a beruházás nemcsak az élsportot és az utánpótlásmunkát fogja szolgálni, hanem azoknak is hasznára lesz, akik szabadidejükben, a sportág öröméért hódolnának a labdarúgásnak – tette hozzá Porga Gyula, akit büszkeséggel tölt el az is, hogy Veszprémben igen aktív amatőr sportélet folyik. Mondandója végén a klubvezetés munkáját méltatta, megköszönve nekik azt az erőfeszítést, melynek révén taós forrásból erősödhetett tovább a városi sportinfrastruktúra.

Az új öltöző a szabadidősportot is szolgálja majd (fotós: Szalai Csaba)

Csík Ferenc, a MLSZ Veszprém megyei igazgatója elmondta, Veszprém városa példaként szolgál arra, hogy igenis jól megférhet egymás mellett a labdarúgás több szakága is egy városban. – Bebizonyosodott, hogy szisztematikus munkával a futsal és a nagypályás labdarúgás egymást erősíti – húzta alá.


Csík Ferenc példaértékűnek tartja a beruházást (fotó: Szalai Csaba)

Az ünnepélyes avatón Gellei Imre, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya is részt vett. A szakember az előtte felszólalókhoz csatlakozva kiemelte, mindkét szakág képviselői profitálhatnak a másik jelenlétéből, nem véletlen, hogy a legsikeresebb nagypályás csapatok is alkalmazzák a futsalos stílusjegyeket játékukban.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek