EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 20., szombat
Vendel

Egyéb Győr

Gazdára találtak a pártoló bérletek

Negyedik alkalommal jótékonykodtak karácsony tájékán a Vaskakas pártolói, akik megvásárolt bérleteiket vasárnap át is adták a gyermekeknek.

A Vaskakas Bábszínház célja a már négy éve nagy sikernek örvendő pártoló tagság programmal – mellyel vállalkozásokat, cégeket és magánszemélyeket kerestek meg –, hogy minden győri óvodás és kisiskolás eljuthasson előadásaikra. – Idén már több mint 300 bérletet vásároltak meg a vállalkozók, a jószívű felnőttek, akiket a gyerekek neveztek el így – tudtuk meg Kocsis Rozitól, a Vaskakas Bábszínház igazgatónőjétől.


A gyermekek nagy örömmel fogadták a bérleteket, cserébe rajzoltak a pártoló tagoknak
Fotó: Marcali Gábor

Tíz bérlet vásárlásával válhat valaki „Vaskakas Pártoló Taggá”. Bár többnyire vállalkozók vásárolnak bérletet, Kocsis Rozi boldogan mesélte, hogy magánszemélyek is sorra megkeresik őket, hogy egy-két bérlettel segítsék a gyermekeket, ahogy pénztárcájuk engedi – ennek köszönhetően szinte már nincs is olyan gyerek, aki szülei anyagi helyzete miatt ne tudna eljutni a bábszínházba, de ha van is, reméljük jövőre már biztosan nem lesz – tette hozzá az igazgatónő.

Bár többnyire vállalkozók vásárolnak bérletet, Kocsis Rozi boldogan mesélte, hogy magánszemélyek is sorra megkeresik őket, hogy egy-két bérlettel segítsék a gyermekeket
Fotó: Marcali Gábor

A gyermekek nagy örömmel fogadták a bérleteket, cserébe rajzoltak a pártoló tagoknak, de olyan is akadt, aki papírangyalkát készített ajándékba hálája jeléül – nem maradtak tehát üres kézzel azok a vállalkozók sem, akik élményhez juttatták a kicsiket.


A pártoló bérleteket Kocsis Rozi, a Vaskakas Bábszínház igazgatója adta át
Fotó: Marcali Gábor

– Szerintem ez a legcsodálatosabb tulajdonsága az emberiségnek, hogy segít: a kicsin a nagy, a gyengén az erős, a szegényen a tehetős, amíg ez nem vész ki, addig úgy gondolom, hogy van értelme élni – mondta Kocsis Rozi, aki azt is hangsúlyozta: kenyér nélkül nem lehet élni, művészet és mese nélkül viszont nem érdemes.

Kapcsolódó Cikkek