EUR: 325,74 Ft
CHF: 279,68 Ft
2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Egyéb Győr

Gazdára találtak a pártoló bérletek

Negyedik alkalommal jótékonykodtak karácsony tájékán a Vaskakas pártolói, akik megvásárolt bérleteiket vasárnap át is adták a gyermekeknek.

A Vaskakas Bábszínház célja a már négy éve nagy sikernek örvendő pártoló tagság programmal – mellyel vállalkozásokat, cégeket és magánszemélyeket kerestek meg –, hogy minden győri óvodás és kisiskolás eljuthasson előadásaikra. – Idén már több mint 300 bérletet vásároltak meg a vállalkozók, a jószívű felnőttek, akiket a gyerekek neveztek el így – tudtuk meg Kocsis Rozitól, a Vaskakas Bábszínház igazgatónőjétől.


A gyermekek nagy örömmel fogadták a bérleteket, cserébe rajzoltak a pártoló tagoknak
Fotó: Marcali Gábor

Tíz bérlet vásárlásával válhat valaki „Vaskakas Pártoló Taggá”. Bár többnyire vállalkozók vásárolnak bérletet, Kocsis Rozi boldogan mesélte, hogy magánszemélyek is sorra megkeresik őket, hogy egy-két bérlettel segítsék a gyermekeket, ahogy pénztárcájuk engedi – ennek köszönhetően szinte már nincs is olyan gyerek, aki szülei anyagi helyzete miatt ne tudna eljutni a bábszínházba, de ha van is, reméljük jövőre már biztosan nem lesz – tette hozzá az igazgatónő.

Bár többnyire vállalkozók vásárolnak bérletet, Kocsis Rozi boldogan mesélte, hogy magánszemélyek is sorra megkeresik őket, hogy egy-két bérlettel segítsék a gyermekeket
Fotó: Marcali Gábor

A gyermekek nagy örömmel fogadták a bérleteket, cserébe rajzoltak a pártoló tagoknak, de olyan is akadt, aki papírangyalkát készített ajándékba hálája jeléül – nem maradtak tehát üres kézzel azok a vállalkozók sem, akik élményhez juttatták a kicsiket.


A pártoló bérleteket Kocsis Rozi, a Vaskakas Bábszínház igazgatója adta át
Fotó: Marcali Gábor

– Szerintem ez a legcsodálatosabb tulajdonsága az emberiségnek, hogy segít: a kicsin a nagy, a gyengén az erős, a szegényen a tehetős, amíg ez nem vész ki, addig úgy gondolom, hogy van értelme élni – mondta Kocsis Rozi, aki azt is hangsúlyozta: kenyér nélkül nem lehet élni, művészet és mese nélkül viszont nem érdemes.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.