EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb I.kerület

Gróf Nádasdy Borbála új könyve asszonyszerelemről, asszonysorsról szól

Az Iskola utcai Jókai Anna Szalonban mutatta be hatodik könyvét gróf Nádasdy Borbála. Az Asszonyszerelem, asszonysors című önéletrajzi kötet a Franciaországból való végleges hazatérés története, amelyet éppen francia építész férje, Jean szorgalmazott, majd egy itthon töltött év után ő az örök hazába távozott.

Borbála új könyvében leírja a gyermekeitől és az unokáktól való elszakadás fájdalmát, elbúcsúzik férjétől, attól az országtól, amely hat évtizeden át volt otthona. Beavat a hazatérés szépségeibe és izgalmaiba, a költözködés és a szülőföld újrafelfedezésének, az „itthon vagyok” életállapot örömébe. Nádasdy Borbála ebben a könyvében is óvja magyarságunkat, félti az anyanyelvet, és őrzi a hagyományokat. Arra tanít, hogy Volt már rosszabb és lehet még rosszabb is, de nekünk helyt kell állni minden körülmények között, derűsen és bizakodóan. Szavait élete példájával támasztja alá.


Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.