2018. október 17., szerda
Hedvig

Egyéb XIX.kerület

Ha szerda, akkor Ugri-bugri

Mozgás- és beszédkészség-fejlesztő feladatokkal játszva tanulhatnak óvodáskoruk előtt a gyerekek a Kispesti Társaskör által szervezett Ugri-bugri tornán.

A foglalkozást vezető Várszegi Krisztina több tucat kispesti gyerekkel foglalkozott már, és igyekszik minden problémára megoldást találni. A babák szüleikkel együtt tornáznak, mondókákat mondanak és játszanak.

Játszva fejlődnek a gyerekek szerdánként

Minden szerda délelőtt készségfejlesztő, játékos tornát tart a Kispesti Társaskör legalább egy, legfeljebb hároméves gyermekek és szüleik részére. A foglalkozásokat Várszegi Krisztina vezeti, aki egy óra vidámságot ígér az Ugri-bugri tornán.
− Anyukák és babák együtt tornáznak, énekelünk, valamint verseket, mondókákat mondunk. Az irányított mozgásos feladatok mellett pihenésképpen szabadprogramokat is tartunk, amikor a gyerekek fejlesztő- és ügyességi játékokkal játszhatnak. Bújócska, csőmérleg, libikóka, nagy labdán való egyensúlyozás – sorolta a lehetőségeket a kispest.infónak Várszegi Krisztina, aki észrevétlenül fejleszti a babák mozgáskoordinációját, de például a kirakós játékokkal az elméjük is fejlődik.

A tornának közösségbe szoktató funkciója is van, az édesanyjukkal otthon lévő babák itt kis barátokat is szerezhetnek. A gyerekek a közösségben megszokják, hogy nem csak róluk szól minden, és az anyukák is tapasztalatokat cserélnek.

– Egészen egyéves kortól lehet hozzánk csatlakozni, ilyenkor teszik meg a babák az első lépéseiket. Kialakul a lépcsőzési technika, egyensúlyoznak, és megtanulnak a térben tájékozódni. A cél az, hogy minél ügyesebbek legyenek, és kialakuljon az önbizalmuk, hogy később egyedül is merjenek mozogni. Rengeteg visszajelzést kapok édesanyáktól, hogy azokat a mondókákat, amelyeket a foglalkozásokon tanulunk, egyszer csak a gyermek teljesen váratlanul elkezdi mondogatni.


Ugri-bugri

A foglalkozás időpontja: minden szerdán 10 óra

Helyszín: XIX. kerület, Ady Endre út 91.

Jelképes hozzájárulás: 200 forint

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  Innovációs stúdiót alakított ki a LEGO a Nyíregyházi Egyetemen

  “Csak úgy tudjuk kiszolgálni a Magyarországon működő vállalkozások folyamatosan változó munkaerőigényét, ha közben az oktatás is változik. Ebben mutat kitűnő példát a Nyíregyházi Egyetem (NYE) és a LEGO együttműködése” – mondta Pölöskei Gáborné, a Pénzügyminisztérium szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára szerdán a Nyíregyházi Egyetemen kialakított LEGO Education Innovation Studio átadásán.

 • Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Urmánczy szobor a Daru-dombon

  Felavatták az erdélyi származású Urmánczy Nándornak állított emlékművet a csepeli Daru-dombon.  A néhai országgyűlési képviselő társaival száz éve, 1918-ban alakította meg a Székely Nemzeti Tanácsot Erdély és Magyarország területi integritásának megőrzéséért, de a Védő Ligák Szövetségének alapítása is az ő nevéhez fűződik.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.