2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb XIX.kerület

Ha szerda, akkor Ugri-bugri

Mozgás- és beszédkészség-fejlesztő feladatokkal játszva tanulhatnak óvodáskoruk előtt a gyerekek a Kispesti Társaskör által szervezett Ugri-bugri tornán.

A foglalkozást vezető Várszegi Krisztina több tucat kispesti gyerekkel foglalkozott már, és igyekszik minden problémára megoldást találni. A babák szüleikkel együtt tornáznak, mondókákat mondanak és játszanak.

Játszva fejlődnek a gyerekek szerdánként

Minden szerda délelőtt készségfejlesztő, játékos tornát tart a Kispesti Társaskör legalább egy, legfeljebb hároméves gyermekek és szüleik részére. A foglalkozásokat Várszegi Krisztina vezeti, aki egy óra vidámságot ígér az Ugri-bugri tornán.
− Anyukák és babák együtt tornáznak, énekelünk, valamint verseket, mondókákat mondunk. Az irányított mozgásos feladatok mellett pihenésképpen szabadprogramokat is tartunk, amikor a gyerekek fejlesztő- és ügyességi játékokkal játszhatnak. Bújócska, csőmérleg, libikóka, nagy labdán való egyensúlyozás – sorolta a lehetőségeket a kispest.infónak Várszegi Krisztina, aki észrevétlenül fejleszti a babák mozgáskoordinációját, de például a kirakós játékokkal az elméjük is fejlődik.

A tornának közösségbe szoktató funkciója is van, az édesanyjukkal otthon lévő babák itt kis barátokat is szerezhetnek. A gyerekek a közösségben megszokják, hogy nem csak róluk szól minden, és az anyukák is tapasztalatokat cserélnek.

– Egészen egyéves kortól lehet hozzánk csatlakozni, ilyenkor teszik meg a babák az első lépéseiket. Kialakul a lépcsőzési technika, egyensúlyoznak, és megtanulnak a térben tájékozódni. A cél az, hogy minél ügyesebbek legyenek, és kialakuljon az önbizalmuk, hogy később egyedül is merjenek mozogni. Rengeteg visszajelzést kapok édesanyáktól, hogy azokat a mondókákat, amelyeket a foglalkozásokon tanulunk, egyszer csak a gyermek teljesen váratlanul elkezdi mondogatni.


Ugri-bugri

A foglalkozás időpontja: minden szerdán 10 óra

Helyszín: XIX. kerület, Ady Endre út 91.

Jelképes hozzájárulás: 200 forint

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.