EUR: 322,74 Ft
CHF: 282,06 Ft
2018. október 18., csütörtök
Lukács

Egyéb Hódmezővásárhely

Hegedűs Zoltán indul az időközi választáson

Hegedűs Zoltánt, Hódmezővásárhely jelenlegi alpolgármesterét indítja a február 25-i időközi polgármester-választáson a Fidesz–KDNP.

A választást Almási István halála miatt kellett kiírni, aki életének 73. évében hunyt el november 20-án, ezzel polgármesteri mandátuma is megszűnt.


Bálint Gabriella, a KDNP hódmezővásárhelyi szervezetének elnöke, dr. Havasi Katalin, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség hódmezővásárhelyi szervezetének elnöke, Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere, Lázár János miniszter, országgyűlési képviselő

Dr. Havasi Katalin, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség hódmezővásárhelyi szervezetének elnöke elmondta, hogy olyan jelöltet kerestek, aki méltó Almási István emlékéhez, illetve méltó a hódmezővásárhelyiekhez. Bálint Gabriella, a KDNP hódmezővásárhelyi szervezetének elnöke hozzátette, hogy a folytonosság fontos szempont volt abban, hogy Hegedűs Zoltánnak szavaztak bizalmat. Mind a Fidesz, mind a KDNP helyi szervezete egyhangúlag fogadta el Hegedűs Zoltán jelölését.

“Minden vég valami újnak a kezdete. A veszteség óriási, de egy közösség nem maradhat vezető nélkül”- fogalmazott Lázár János miniszter, országgyűlési képviselő.

Lázár János országgyűlési képviselő, miniszter a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a „városvezetés nem oneman show”, hanem csapatmunka, és ebbe a csapatba kerestek új vezetőt. Két szempontot vettek figyelembe – fűzte tovább Lázár János. Az egyik a tapasztalat: Hegedűs Zoltánnak három helyhatósági választáson szavaztak már bizalmat a hódmezővásárhelyiek, illetve alpolgármesterként is kitűnő munkát végez, valamint a beruházások levezénylésében is aktívan részt vesz. A másik szempont a stabilitás volt, hiszen a megválasztott polgármester 2019 őszéig látja el a tisztséget.


“A 27 évvel ezelőtt megkezdett utat szeretném folytatni, hogy Hódmezővásárhely még élhetőbb város legyen”- mondta Hegedűs Zoltán alpolgármester.

Hegedűs Zoltán alpolgármester, aki jelenleg polgármesteri jogkörben jár el, megköszönte a bizalmat és a jelölést, és hangsúlyozta, hogy munkájában eddig is a legfontosabb a tisztesség és a becsület volt, ami még édesapja öröksége, és Almási István polgármestersége alatt is ezt követte és ezután is ezt szeretné.

2018. február 25-én járulhatnak a szavazóurnákhoz a hódmezővásárhelyiek, ekkor lesz az időközi polgármester-választás.

Kapcsolódó Cikkek

  • Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Tizenegy ország katonái tanultak nálunk

    Összesen tizenegy országból érkeztek katonák – valamint rendőri és civil felkészülők – Szolnokra, a Béketámogató Kiképző Központba, hogy részt vegyenek a 36.

  • Szinte egész Újpest sportolt!

    Szinte egész Újpest sportolt!

    ngetegen mennek el, és nagyszerű hangulatot teremtenek.Így volt az az őszi rendezvényen is: az Újpest Atlétikai Stadionjában ismét a sporté volt a főszerep, de természetesen a hagyományos főzőverseny sem maradhatott el.