2018. október 24., szerda
Salamon

Egyéb XII.kerület

Helyi családok terveztek a gyerekeiknek játszóteret

Mikuláskor már birtokba vehették a gyerekek a közösségi tervezéssel felújított MOM Kulturális Központ játszóterét. Pokorni Zoltán, a Hegyvidék polgármestere és dr. Máthé Balázs, a Magyar Telekom jogi és társasági ügyekért felelős vezérigazgató-helyettese örömmel adta át az óvodásoknak a számukra a helyi családok javaslatai alapján Szalay Szabó Zsuzsanna Dóra által tervezett új közösségi játékteret.

– A MOM Kulturális Központ játszóterének tervezési folyamatába a leginkább érintetteket is bevontuk, a Hegyvidék önkormányzata az ide járó családokat kérdezte arról, milyen módon újuljon meg a népszerű játszótér. A rekonstrukcióval kapcsolatban több mint 400 szülő írta meg véleményét, amelyeket összegezve lakossági fórum keretében mutattuk be a végleges átalakítási tervet – mondta Pokorni Zoltán. A Hegyvidék polgármestere hozzátette, kifejezetten a lakosság kérésére tettek a játszótérre árnyékoló napvitorlákat, párakaput, illetve kiegészítő világítást, amelyet napelemes lámpatestek biztosítanak.


– Univerzális játszótér készült, ahol a bölcsődésektől az iskoláskorú gyerekekig valamennyi korosztály jól érezheti magát. Nincs hiány különleges játékokban sem, az akadálypálya, a körhinta, a csúszdás mászóvár mellett, elsőként a XII. kerületben, földbe süllyesztett trambulint helyezett el az önkormányzat. Növeltük a hinták számát, van babaüléses, lapüléses, baba-mama- és fészekhinta is. Tartós, a kicsik testi épségét megóvó öntött gumiburkolat található a játékok alatt és közvetlen környezetében, a nagy nyári hőségben pedig a folyadék-utánpótlásról ivókút gondoskodik.

A Magyar Telekom Csoport a MOM Kulturális Központ játszótéren okososzlopot helyezett el, amelyre a játszóhelyet használók érdekében közbiztonság-figyelő kamera is felkerült. Emellett az oszlopról működteti az 50 Mbps sebességű közösségi wifit, amely ingyenes internetelérést biztosít a látogatóknak. Dr. Máthé Balázs, a Magyar Telekom vezérigazgató-helyettese elmondta, a közeljövőben további hat kerületi játszótéren, parkban lesz okososzlop, amelyeken az elektromos áram kiépítése után indul el a kamera- és wifiszolgáltatás.


Kapcsolódó Cikkek