EUR: 323,71 Ft
CHF: 287,07 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Sport

Hemingway gyengeelméjűnek nevezte edzőjét

George F. Hemingway gyengeelméjűnek nevezte a Honvéd menesztett edzőjét, Erik van der Meert. A szakember végzetét egy holland lapnak tett nyilatkozata okozta, amelyet később letagadott.

Hiába verték meg a hétvégén a kispestiek 1-0-ra a Paksot, a sovány győzelem sem lágyította meg a tulajdonos szívét, és kirúgta a holland trénert. Pedig az őszi negyedik helyezés azért nem olyan rossz, de a Honvédnál nem újdonság az edzőcsere, George Hemingway 2006-os érkezése óta már több mint egytucatnyi edző ült hosszabb-rövidebb ideig a kispadon. Mellesleg egy korábbi külföldi interjú után a tulajdonos még kiállt Van der Meer mellett, ám a letagadott nyilatkozat után betelt nála a pohár.


MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

– Sohasem azt néztem, hogy az edző mit csinál, hanem azt, tudja-e teljesíteni a kitűzött célokat – mondta Hemingway az M4 Sportnak. – Nála is ezt néztem. Volt egy nyilatkozata, amelyről azt állította, hogy nem is tett ilyet, majd egy holland újságtól tudtuk meg, hogy igenis nyilatkozott. Azt nem feltételezzük, hogy csökkent mentális képességei voltak abban az időben, ez, ugye, őt védené, de akkor azt kell feltételeznem, hogy olyan dolgokat mondott, amiért elbocsátás jár. Normális edző nem nyilatkozik így, tehát valamilyen szinten gyengeelméjű.

Erik van der Meer helyét Supka Attila veszi át, aki már kétszer is ült a kispesti kispadon, a szakember szerződése 2019. június 30-ig szól.

Kapcsolódó Cikkek