EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 21., vasárnap
Orsolya

Sport

Hemingway gyengeelméjűnek nevezte edzőjét

George F. Hemingway gyengeelméjűnek nevezte a Honvéd menesztett edzőjét, Erik van der Meert. A szakember végzetét egy holland lapnak tett nyilatkozata okozta, amelyet később letagadott.

Hiába verték meg a hétvégén a kispestiek 1-0-ra a Paksot, a sovány győzelem sem lágyította meg a tulajdonos szívét, és kirúgta a holland trénert. Pedig az őszi negyedik helyezés azért nem olyan rossz, de a Honvédnál nem újdonság az edzőcsere, George Hemingway 2006-os érkezése óta már több mint egytucatnyi edző ült hosszabb-rövidebb ideig a kispadon. Mellesleg egy korábbi külföldi interjú után a tulajdonos még kiállt Van der Meer mellett, ám a letagadott nyilatkozat után betelt nála a pohár.


MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

– Sohasem azt néztem, hogy az edző mit csinál, hanem azt, tudja-e teljesíteni a kitűzött célokat – mondta Hemingway az M4 Sportnak. – Nála is ezt néztem. Volt egy nyilatkozata, amelyről azt állította, hogy nem is tett ilyet, majd egy holland újságtól tudtuk meg, hogy igenis nyilatkozott. Azt nem feltételezzük, hogy csökkent mentális képességei voltak abban az időben, ez, ugye, őt védené, de akkor azt kell feltételeznem, hogy olyan dolgokat mondott, amiért elbocsátás jár. Normális edző nem nyilatkozik így, tehát valamilyen szinten gyengeelméjű.

Erik van der Meer helyét Supka Attila veszi át, aki már kétszer is ült a kispesti kispadon, a szakember szerződése 2019. június 30-ig szól.

Kapcsolódó Cikkek

  • Veszélyben Mourinho állása

    Veszélyben Mourinho állása

    Akár az állásába is kerülhet José Mourinhónak, a Manchester United vezetőedzőjének, ha szombat délután vereséget szenved korábbi sikerei helyszínén, a Chelsea otthonában az angol labdarúgó-bajnokság kilencedik fordulójának nyitómérkőzésén.

  • 24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

    24 éremmel zártuk az ifjúsági olimpiát

    Magyarország 24 éremmel – 12 arannyal, 7 ezüsttel és 5 bronzzal – zárta a Buenos Aires-i ifjúsági olimpiát. Ez minden idők legjobb szereplése. Fiatal sportolóink közül az úszó Milák Kristóf és Késely Ajna volt a legeredményesebb három-három győzelemmel, előbbinek pedig még egy ezüstje is van.