2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Hódmezővásárhely

Hit és emlékezés az első gyertyagyújtáson

Advent első vasárnapján a hódmezővásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ előtt Bálint Gabriella önkormányzati képviselő Almási István özvegyével közösen lobbantotta fel a város adventi koszorújának első lángját.

A gyerekek a Mikulással is találkozhattak

Ünnepi fényekbe, díszbe öltözött a város főtere, de leginkább a Dr. Rapcsák András sétálóutca. A gyerekek a Mikulással is találkozhattak, akinek a fülébe súghatták, mire vágynak leginkább karácsony alkalmából.


Bálint Gabriella képviselő  (balra) és Almási István özvegye közösen gyújtották meg az első adventi gyertyát

A sors ennek az ünnepi alkalomnak a forgatókönyvét jelentősen átírta. Eredetileg úgy tervezték, hogy az első adventi gyertyát, amely a hitet jelképezi, Almási István polgármester gyújtja meg. Ő azonban már nem lehet közöttünk, így ezt a szerepet Bálint Gabriella képviselő vette át, akihez csatlakozott Almási István özvegye, Enikő is. Az ünnepségbe így szomorúság, illetve a néhai polgármesterre való emlékezés is vegyült.

Az Égbőlpottyant Evangélikus Óvoda gyermekei karácsonyi énekekkel, mondókákkal csaltak mosolyt mindenki arcára

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.