2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Egyéb Székesfehérvár

Hogy ne legyen szomorú az ünnep!

Fokozottan óvjuk értékeinket és a szokásosnál is jobban ügyeljünk a közlekedésre az adventi időszakban a megnövekedett forgalom miatt –  hívja fel a polgárok figyelmét a rendőrség és a közterület-felügyelet.

December folyamán a két szerv közös járőrszolgálatot lát el Székesfehérvár belvárosában és környékén a
lakosság biztonsága érdekében.


Az adventi időszakban az erős gyalogos- és gépjárműforgalom miatt számolni kell az esetleges veszélyhelyzetekkel is. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság és a székesfehérvári Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyeletének munkatársai közös tájékoztatón számoltak be a tudnivalókról.
Kiss Z. Edward r. őrnagy, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a balesetek megelőzése érdekében arra kérik a járművezetőket és a gyalogosokat, hogy közlekedjenek figyelmesebben, óvatosabban és előzékenyebben! Amennyiben olyan közlekedési helyzet alakul ki, amelyhez rendőri irányítás szükséges, a közlekedésrendészet munkatársai beavatkoznak a forgalom gyorsítása érdekében. A fokozott rendőri jelenlét célja az alkalmi kirakodóvásárokon, a piacokon, bevásárlóközpontoknál az állampolgárok közbiztonságérzetének fenntartása. Ennek során mind egyenruhás, mind civil ruhás rendőrökkel találkozhatunk az utcákon.
December folyamán a rendőrség és a közterület-felügyelet közös járőrszolgálatot lát el a belvárosban, valamint a közeli bevásárlóközpontok és a buszpályaudvar környékén. Ugyanitt a felügyelők önállóan is erősítik a gyalogos szolgálatot.
– Szintén fokozott figyelemmel lesznek a Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyeletén működtetett térfigyelő központ munkatársai – hangsúlyozta Nagypál Róbert, a közterület-felügyelet irodavezetője.
Arra hívta fel az autósok figyelmét, hogy engedély nélkül ne hajtsanak be a belvárosba, helyette használják a környékbeli, nagy kapacitású parkolókat. Fontos tudni, hogy a belvárosi behajtás akkor is engedélyhez kötött, amikor a fizetőzónák nem díjkötelesek, például hétvégenként.

Ebben az időszakban a szokásosnál is jobban kell figyelni a gyermekekre. Tavaly adventkor több olyan eset is történt, amikor egy-egy kisgyermek elveszett a tömegben. Megtalálásukban sokat segíthet a térfigyelő kamerarendszer, illetve a helyszínen lévő rendőr és a közterület-felügyelő. Fontos, hogy a szülő maradjon ott, ahonnan a gyermeke vélhetően elveszett, és mielőbb kérjen segítséget!
Az adventi időszakban nagyon sok illegális adománygyűjtő igyekszik kihasználni az emberek jóindulatát. Fontos tudnunk, hogy az önkormányzati rendelet szerint tilos adományt gyűjteni a belvárosban, innen ki fogják küldeni azokat, akik ilyen tevékenységet folytatnak.
Végül arra hívták fel a polgárok figyelmét, hogy óvják a közterületi dekorációkat, ne törjék le és ne vigyék el a dísztárgyakat, illetve figyelmeztessék azt, aki ilyet tesz.


Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.