EUR: 324,09 Ft
CHF: 282,92 Ft
2018. október 15., hétfő
Teréz

Egyéb Székesfehérvár

Hogy ne legyen szomorú az ünnep!

Fokozottan óvjuk értékeinket és a szokásosnál is jobban ügyeljünk a közlekedésre az adventi időszakban a megnövekedett forgalom miatt –  hívja fel a polgárok figyelmét a rendőrség és a közterület-felügyelet.

December folyamán a két szerv közös járőrszolgálatot lát el Székesfehérvár belvárosában és környékén a
lakosság biztonsága érdekében.


Az adventi időszakban az erős gyalogos- és gépjárműforgalom miatt számolni kell az esetleges veszélyhelyzetekkel is. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság és a székesfehérvári Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyeletének munkatársai közös tájékoztatón számoltak be a tudnivalókról.
Kiss Z. Edward r. őrnagy, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta: a balesetek megelőzése érdekében arra kérik a járművezetőket és a gyalogosokat, hogy közlekedjenek figyelmesebben, óvatosabban és előzékenyebben! Amennyiben olyan közlekedési helyzet alakul ki, amelyhez rendőri irányítás szükséges, a közlekedésrendészet munkatársai beavatkoznak a forgalom gyorsítása érdekében. A fokozott rendőri jelenlét célja az alkalmi kirakodóvásárokon, a piacokon, bevásárlóközpontoknál az állampolgárok közbiztonságérzetének fenntartása. Ennek során mind egyenruhás, mind civil ruhás rendőrökkel találkozhatunk az utcákon.
December folyamán a rendőrség és a közterület-felügyelet közös járőrszolgálatot lát el a belvárosban, valamint a közeli bevásárlóközpontok és a buszpályaudvar környékén. Ugyanitt a felügyelők önállóan is erősítik a gyalogos szolgálatot.
– Szintén fokozott figyelemmel lesznek a Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyeletén működtetett térfigyelő központ munkatársai – hangsúlyozta Nagypál Róbert, a közterület-felügyelet irodavezetője.
Arra hívta fel az autósok figyelmét, hogy engedély nélkül ne hajtsanak be a belvárosba, helyette használják a környékbeli, nagy kapacitású parkolókat. Fontos tudni, hogy a belvárosi behajtás akkor is engedélyhez kötött, amikor a fizetőzónák nem díjkötelesek, például hétvégenként.

Ebben az időszakban a szokásosnál is jobban kell figyelni a gyermekekre. Tavaly adventkor több olyan eset is történt, amikor egy-egy kisgyermek elveszett a tömegben. Megtalálásukban sokat segíthet a térfigyelő kamerarendszer, illetve a helyszínen lévő rendőr és a közterület-felügyelő. Fontos, hogy a szülő maradjon ott, ahonnan a gyermeke vélhetően elveszett, és mielőbb kérjen segítséget!
Az adventi időszakban nagyon sok illegális adománygyűjtő igyekszik kihasználni az emberek jóindulatát. Fontos tudnunk, hogy az önkormányzati rendelet szerint tilos adományt gyűjteni a belvárosban, innen ki fogják küldeni azokat, akik ilyen tevékenységet folytatnak.
Végül arra hívták fel a polgárok figyelmét, hogy óvják a közterületi dekorációkat, ne törjék le és ne vigyék el a dísztárgyakat, illetve figyelmeztessék azt, aki ilyet tesz.


Kapcsolódó Cikkek

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.

 • Oktassák az állatvédelmet!

  Oktassák az állatvédelmet!

  Állatvédelmi oktatás bevezetését javasolja a Fidelitas megyei szervezete az oktatási intézményeknek Tatabánya mellett, Tatán, Oroszlányban, Kisbéren, Komáromban és Esztergomban.