2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Tatabánya

Hokidélutánt rendeztek a Polipok

Csúszka, játékos gyakorlatok, kiváló hangulat – ezek várták a látogatókat a múlt szombaton a Tatabányai Műjégpályán, ahol hokidélutánt rendezett a Tatabányai Polipok csapata. A rendezvény célja a sportág népszerűsítése volt.

– A Magyar Jégkorong Szövetség támogatásával egy igen látványos, színes programot igyekeztünk szervezni – tudtuk meg Dobozi Gábortól, a Polipok csapatvezetőjétől. – Aki ma itt van velünk, maga is megtapasztalhatja, mitől olyan népszerű a jégkorong. A leggyorsabb csapatjátékról beszélünk, amely a gyermekek számtalan készségét fejleszti, ráadásul kis korban a testi kontaktus is tiltott a játékosok között.


A program leghíresebb vendége Vas Márton volt. Az idén visszavonult klasszis tizenöt éven át játszott a magyar válogatottban, jelenleg pedig a térség mentoredzőjeként tevékenykedik.

– Gyakran járok Tatabányán a munkámból adódóan, és szimpatikus az itt folyó műhelymunka – hangsúlyozta Vas Márton. – Szükség van arra, hogy minél több hasonló vidéki bázisa legyen a hokinak, mert csak ez viheti előre a sportágat. Aki gyermekként beleszeret a jégkorongba, az felnőttként sem fog teljesen elszakadni tőle, még akkor sem, ha esetleg nem lesz belőle profi játékos.

A tatabányai hokidélután a Magyar Jégkorong Szövetség „Gyere hokizni!” programsorozata keretében valósult meg, így a magyar válogatott kabalája, Csúszka, a jegesmedve is korcsolyát húzott, és ő is együtt játszott a gyermekekkel a műjégpályán.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.