EUR: 319,53 Ft
CHF: 282,37 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Békéscsaba

Ifjú polgárőrök segítik a rendvédelmi szerveket

Közel nyolcvan diák csatlakozott a napokban az Ifjú Polgárőr Egyesülethez, amely elsőként itt, Békéscsabán jött létre az országban. Az avatóünnepséget a Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Szakgimnáziuma és Kollégiumának dísztermében tartották.

A rendezvényen részt vett dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke is, aki kiemelte, hogy a fiatal polgárőrökre mindig nagy szükség van. Nagy Ferenc, Békéscsaba alpolgármestere arról számolt be, hogy az Ifjú Polgárőr Egyesület rendkívül újszerű, innovatív gondolat, és ha bármiben tud segíteni az erre hivatott, a közbiztonság fenntartására létrejött szerveknek, az nagyszerű eredményeket jelent majd.


Augusztusban született meg az elképzelés az Ifjú Polgárőr Egyesület megalapításáról, amelyet október közepére hoztak végül létre. Mucsi Balázs, a szakképzési centrum főigazgatója kiemelte, hogy azért fontos a centrumnak ez a nap, mert nemcsak az intézménynek, de az itt tanulóknak is többféle társadalmi szerepvállalása van, ami most egyesületi formában is megjelenhet. Az avatottak nagy része jelenleg a rendészeti ágazatban tanul, tőlük eddig sem volt idegen a rendvédelmi szervekkel való együttműködés. A Békéscsabai Szakképzési Centrum felavatott diákjai a városi polgárőrökhöz csatlakoznak majd.

Horváth Róbert, az Országos Polgárőr Szövetség alelnöke kifejtette, hogy a polgárőrség értékrendjének fontos eleme a rend iránti elkötelezettség, a közösségi szolgálat, illetve a tenni akarás a közösségért. Idővel azt szeretnék elérni, hogy a fiatalok aktívan vegyenek részt ebben a tevékenységben. A diákok felnőtt-támogatás mellett adminisztratív feladatokat láthatnak majd el, de részt vehetnek többek között a nyugdíjasokat segítő programokban is.


Dr. Polyák Zsolt rendőr dandártábornok, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője elmondta, hogy a rendőrség fontosnak tartja, hogy szakmailag is támogassa azoknak a szervezeteknek, egyesületeknek a munkáját, amelyek tenni akarnak Békés megye és Békéscsaba közbiztonságáért. Éppen ezért például a BSZC-ben zajló képzésben is aktívan részt vesznek.

Természetesen az érdeklődőket folyamatosan várják az egyesület munkatársai, a diákok bátran kérhetnek információt osztályfőnökeiktől vagy a centrum más munkatársaitól. Rendezvényeken is rendszeresen találkozhatnak majd az egyesület képviselőivel.

Kapcsolódó Cikkek