EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Belföld

Így mond köszönetet a magyaroknak Orbán Viktor – Videó!

Brüsszelből, a csütörtökön kezdődő és pénteken véget érő európai uniós csúcstalálkozóról küldte utolsó videóját Orbán Viktor amiben köszönetet mondd a magyaroknak.

A csúcsnak vége, a harc folytatódik – címmel osztotta meg a kormányfő  videóját a találkozóról  a közösségi oldalán.


“Szeretnék köszönetet mondani azoknak a magyaroknak, akik részt vettek a nemzeti konzultációban, kölcsönadták nekünk, nekem az erejüket, s lehetővé tettek, hogy ezen a csúcson különösképpen tegnap éjszaka sikerüljön visszaverni a támadásokat, amelyekkel Magyarország  szuverenitását kis híján megsértették”

 

Orbán Viktor korábbi videójában hangsúlyozta, Magyarország az egyetlen ország Európában, ahol meg merték kérdezni az embereket a migráció és a bevándorlás kérdéséről.


Elmondta, véget ért az uniós vezetők hosszúra nyúlt kétnapos tanácsülése, amelynek komoly tétje volt Magyarország számára. Megakadályoztuk, hogy olyan eredmények szülessenek az uniós csúcstalálkozón, amelyek következményeként idegeneket telepítettek volna bevándorlóként Magyarországra. Ahhoz, hogy ezt sikerült megakadályozni, sokmillió magyar ember egybehangzó akarata kellett. Köszönet érte – jelentette ki Orbán Viktor.

A miniszterelnök a videóban “szép adventet, áldott, békés, boldog karácsonyi ünnepeket” kívánt “Magyarország minden polgárának”.

“Ami 2018-at illeti, arról most csak annyit mondhatok önöknek: Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!” – mondta.

Kora hajnali, ugyancsak Facebook-oldalán közzétett nyilatkozatában a miniszterelnök azt emelte ki, hogy az uniós vezetők a brüsszeli csúcstalálkozón egyetértettek a migráció úgynevezett külső kérdéseiben – a határvédelemben és a migránsok megállításában a határokon kívül -, de továbbra sincs egyetértés köztük a betelepítések és a bevándorlás kérdésében.

“A jó hír, hogy egyetértettünk a migráció úgynevezett külső kérdéseiben: határvédelem és a migránsok megállítása a határon kívül. A rosszabb hír az, hogy továbbra sem értünk egyet a betelepítések és a bevándorlás kérdésében. Továbbra is sokan vannak – nagyok és erősek – azok, akik nem megállítani akarják a migrációt, hanem be akarják hozni a migránsokat Európába, és utána pedig kötelező erővel szét akarják osztani. Így Magyarországra is akarnak betelepíteni idegeneket, migránsokat, dacára annak, hogy mi ezt egyáltalán nem akarjuk” – mondta a kormányfő, hozzátéve: “a közép-európaiak jól harcoltak, a lengyelek, a csehek, a szlovákok a szlovénok és mi is”.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól teljesített a hazai ipar

  Jól teljesített a hazai ipar

  Jól teljesített a hazai ipar, bár az ágazaton belül megfigyelhető kisebb arányváltozás – mondta Csath Magdolna közgazdász az M1 aktuális csatornán vasárnap, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb, a héten közzétett adatait elemezve.

 • Benkő: a magyar gazdaság erősödésével a honvédelemre is több pénz jutott

  Benkő: a magyar gazdaság erősödésével a honvédelemre is több pénz jutott

  Az elmúlt években a magyar gazdaság erősödésével a honvédelemre is több pénz jutott – hangsúlyozta a honvédelmi miniszter az MTI-nek adott interjújában. Benkő Tibor elmondta, a szervezeti átalakítás után miniszterként irányítja a Magyar Honvédség Parancsnokságát, a vezetés a parancsnok feladata; a honvédséget katonának kell vezetnie, nem politikusnak.

 • Ahmed H. ügye egy szimbólum, felfedi a bevándorlást támogató hálózat működését

  Ahmed H. ügye egy szimbólum, felfedi a bevándorlást támogató hálózat működését

  Ahmed H. nem csupán egy erőszakos bevándorló, ügye ugyanis rámutat arra, hogy a külföldről, jellemzően Soros György által finanszírozott aktivista csoportok nem csak behozzák a bevándorlókat, majd támogatják őket, amikor bűncselekményt követnek el, de még abban is segítenek, hogy pénzt keressenek az adófizetők kárára – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.