2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Egyéb XVII.kerület

Irány Bamako

A rákosmenti Köbli Ferenc és a pesterzsébeti Mihucz Krisztián közös barátokon keresztül ismerték meg egymást, most pedig arra készülnek, átszelik Európát, hogy aztán Afrikában kössenek ki. A januári Bamako-rali során sok adományt is magukkal visznek, hogy a túra élményein túl másokon is segítsenek.

Jövőre is megrendezik a Budapest–Bamako-ralit, január 12-én hagyják el a versenyzők a magyar fővárost, négy nap alatt kell letudniuk Európát, majd Marokkón, Mauritánián és Szenegálon át – összesen két hét alatt – jutnak el az idei végállomásig, Gambiáig. A kategóriák megengedik, hogy amatőr, profi ralis múlttal nem rendelkezők is teljesíthessék a túraszakaszokat.


Jobbára idehaza tesztelték a terepjárót ( Fotó: Sáfár Tibor )

– Régi vágyam volt, hogy elinduljak a Bamakón, de sosem találtam az ismerőseim között olyat, akivel együtt megtehettem volna. Aztán Ferivel beszélgetve szóba került ennek a lehetősége, és ő vevő volt az ötletre – mondta lapunknak Krisztián, akinek nem volt nehéz meggyőznie Ferit.

– Engem mindig is érdekelt, nem volt ugyan bakancslistás, de most már felkerült rá, és hamarosan ki is pipálhatom – vette át a szót Feri. – Utazási irodában dolgozom, munkám során nagyon megkedveltem Afrikát, a kultúrát, a tájakat. Hobbifotósunk vagyunk, úgyhogy útközben szerintem lesz mit megörökítenünk.


Krisztián és Feri adományokkal alaposan megpakolja majd a Mitsubishit ( Fotó: Sáfár Tibor )

A Buckalakók fantázianévre keresztelt duó nem megy üres kézzel délre, a rali egyik küldetése, hogy segítse a térséget adományaival.

– Külön tetszett, hogy mivel nem autóversenyzők vagyunk, a karitatív oldalával még jót is tehetünk. Iskoláknak szeretnénk segíteni, elsősorban tanszereket készítettünk össze – emelte ki Feri.

– Hosszú előkészítési folyamaton vagyunk túl, az autó például egy éve megvan. Az utolsó egy-két hónapra már csak a vízumügyintézés és az oltások beadatása maradt – tette hozzá Krisztián. A fiúk egy Mitsubishi Pajeróval vágnak neki az útnak, amelynek korábban Torgyán József is a tulajdonosa volt.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.