2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Dunaújváros

Iskolanyitogató a Vasváriban

Az óvodások és szüleik számára tartott nyílt napot a Vasvári Pál Általános Iskola. Az eseményen a bemutatóórák mellett a különböző sportágakkal is megismerkedhettek az érdeklődők. 

A Vasvári Pál Általános Iskola leginkább sporttagozatos osztályairól ismert Dunaújvárosban és térségében. Ennek megfelelően az intézmény „Iskolanyitogató” névre keresztelt rendezvényén is nagy hangsúlyt kaptak a sportági bemutatók: a kézilabda, a vízilabda, a kajak-kenu és a labdarúgás mellett többek között az úszók is bemutatták tudásukat.


A vizes sportokat is bemutatták a nyílt napon

 

A Vasvári méltán büszke lehet az iskolájukban tanuló igazolt sportolókra, akik közül számos olimpikon és válogatott atléta került ki: egyebek mellett Kovács Zsófia tornász, Takács Krisztián úszó vagy éppen Hajdu Jonatán kenus. Az iskola tanulói azonban a székesfehérvári és dunaújvárosi jégkorongcsapatban is bizonyítottak már. Mindemellett az intézmény természetesen nagy hangsúlyt fektet az iskolai rendezvényekre is: a Márton-napi felvonulás vagy éppen a karácsonyi szünet előtti ünnepség egyaránt nagy népszerűségnek örvend.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.