EUR: 321,25 Ft
CHF: 284,65 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb XIII.kerület

Itt is érezni a Soros-terv veszélyeit

Harrach Tamás, a Fidesz XIII. kerületi választókerületi elnöke, önkormányzati képviselő köszönetet mondott azon kerületeknek, amelyek részt vettek minden idők legsikeresebb nemzeti konzultációjában, és elmondta: a Soros-terv veszélyeit Angyalföldön éppúgy érzékelik az emberek, mint az ország bármely más pontján.

– Jövőre országgyűlési választások lesznek. Ilyenkor van értelme egy konzultációnak?
– 
A nemzeti konzultációk lehetőséget nyújtanak a polgároknak, hogy sorsfordító kérdésekben két választás között is elmondhassák véleményüket. A Fidesz valóban elkötelezett híve a demokráciának. Mi nem egymással civakodunk, hanem párbeszédet folytatunk az emberekkel.


– A civakodást biztosan elutasítják a polgárok. Kérdés, hogy lázba hozzák-e még az lakosságot a kormány konzultációi?
– 
Azért ne felejtsük el, hogy itt a jövőnk a tét! Szerencsére ezt megértették Magyarországon; a Soros-tervről szóló minden idők legnépszerűbb konzultációja volt, hiszen 2 millió 350 ezer magyar nyilvánított véleményt. Itt szeretnék köszönetet mondani azoknak az angyalföldi polgároknak, akik részt vettek a konzultációban és elmondták a véleményüket. A magas részvételből kirajzolódik, hogy a Soros-terv és az erőltetett bevándorlás visszautasítása pártpolitikán átívelő nemzeti ügy, amelyet az emberek – párthovatartozástól függetlenül – releváns problémának tartanak.

– Angyalföldön is?
– 
Egyértelműen igen. Az elmúlt hetekben két kerületi fórumot is tartottunk a bevándorlás és a Soros-terv témakörében, Bayer Zsolt újságíró és Bencsik András főszerkesztő előadásával egybekötve. A rendezvényeken nagy volt az érdeklődés, több száz kerületi polgár jelent meg. Az irodánkba is sok helyi lakos tért be a konzultációhoz kapcsolódó kérdéseivel. A Soros-terv veszélyeit Angyalföldön éppúgy érzékelik az emberek, mint az ország bármely más pontján. Az itt lakók nem arról híresek, hogy felülről mondhatják meg nekik, hogy kikkel kell együtt élniük. A kerületiek is számíthatnak a Fideszre és Magyarország kormányára.


– Félek, hogy ezt a véleményét a helyi baloldal nem osztja…
– 
Akkor hadd segítsek egy kis memóriafrissítéssel. Nemcsak a veszélyek elhárításában igyekszünk a helyi polgárok mellé állni, szemben a baloldal bevándorlást segítő politikájával, hanem a szó fizikai értelmében is építi a Fidesz-kormány Angyalföldet. Az úszóaréna és környezete, a Vasas új stadionja és egyéb új létesítményei, a Szabolcs utca– Vágány utca között a múzeumi kapacitásbővítés, vagy éppen a 3-as metró felújítása, mind-mind kormányzati vagy hozzá köthető beruházás, amelynek első számú nyertese Angyalföld. Az más kérdés, hogy ilyenkor a beruházások korábbi ellenzői is szívesen mennek pózolni az átadásokra. Ízlés dolga…

– Milyen eseményekre számít az elkövetkező hetekben?
– 
Az Európai Parlament és az Európai Bizottság is a kötelező felső korlát nélküli betelepítési kvótát, az EU-ba lépő migránsok automatikus betelepítését, a felgyorsított családegyesítést, a betelepítést elutasító országok megbüntetését és a Soros-szervezetek menekültügyi eljárásokba történő bevonását erőlteti. A kormány komoly lakossági felhatalmazással a háta mögött küzd Magyarország függetlenségének megőrzéséért. Remélhetőleg a közelgő karácsony előtt már nem lesz semmi olyan hír vagy esemény, amely megzavarhatja az amúgy sokaknak szépnek ígérkező ünnepi készülődést. Azt kívánom minden kerületi polgárnak, hogy meghitt karácsonya legyen, pihenje ki magát, és lelkileg töltődjön fel az ünnepek alatt!

Kapcsolódó Cikkek