EUR: 317,37 Ft
CHF: 279,51 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Miskolc

Japán világcég érkezhet Miskolcra

Akkumulátorgyárat építene Miskolcon egy japán cég – tudta meg a Világgazdaság. A mintegy 400 főt foglalkoztató üzem 2018 szeptemberében kezdené meg működését, és napi 24 órában termelne.

A lap információi szerint a projektet hamarosan nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilváníthatják, amiről a kormányhatározat decemberben vagy 2018 januárjában születhet meg. A miskolci GS Yuasa Magyarország Kft.-t október 30-án jegyezték be hárommillió forint alaptőkével. Közvetlen tulajdonosa a kiotói GS Yuasa International Ltd.  A cégnek világszerte kilenc üzeme van, négyben ólomakkumulátort, ötben újratölthető lítiumion-akkumulátort készítenek.

Több száz új munkahelyet hozhat Miskolcra a japán cég

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.