EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb XXI.kerület

Játszóházzal ajándékozták meg a gyerekeket

Mézeskalácssütéssel és kézműves-foglalkozással várták a nehéz sorsú családokból érkező gyerekeket az Ökumenikus Segélyszervezet csepeli Gyerekek és Fiatalok Fejlesztőházának közösségi termében szervezett adventi játszóházban.

A foglalkozást önkéntesek is segítették, köztük Péter Szabó Szilvia és Cserpes Laura énekesnő, Barabás Éva és Gál Petra műsorvezető. Az adventi program kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség országos adventi pénzadománygyűjtéséhez. Az Ökumenikus Segélyszervezet évente családok tízezreinek nyújt kézzelfogható segítséget élelmiszer, ruha vagy éppen tanszerek formájában, átmeneti otthonaikban családok százainak biztosít lakhatást és átfogó támogatást a továbblépéshez. A felnőtteknek esélyt kínál a felzárkózásra, a gyermekeknek segít a szegénység okozta hátrányaik leküzdésében. A segélyszervezet munkatársai akár éveken át foglalkoznak egy-egy családdal, hogy később önállóan, külső segítség nélkül boldoguljanak.
 Az ünnepi időszakban különleges közösségi és segélyakciókkal szeretnénk felhívni a figyelmet a szolidaritás fontosságára, illetve adománygyűjtéssel kívánunk forrást teremteni az ünnepi segélyakciókon túlmutató egész éves munkánkhoz – számolt be Gáncs Kristóf. A segélyszervezet kommunikációs igazgatója hozzátette, az ünnepi segélyakciót és a rászorulókért végzett egész éves munkát a 1353-as adományvonal tárcsázásával, hívásonként 250 forinttal lehet támogatni.

Segítsünk mi is!

 • A 1353-as adományvonalon hívásonként, illetve SMS-enként 250 forinttal lehet csatlakozni az összefogáshoz.
 • Aki rendelkezik bankkártyával, a www.segelyszervezet.hu oldalon egyszerűen és biztonságosan adakozhat, de természetesen továbbra is lehet segíteni a 11705008-20464565 bankszámlaszámra való átutalással és csekken való befizetéssel.
 • Az ország bármelyik Tesco áruházának vevői 250 forintos adománykuponok vásárlásával támogathatják a segélyszervezet munkáját.
 • A nagyobb postákon kihelyezett gyűjtődobozokba bedobott vagy csekken felajánlott adományokkal is lehet segíteni.
 • Az Andrássy úton sétálók az Opera által szervezett Diótörő Fesztivál keretében árusított forralt bor és más finomságok árával támogathatják a kitűzött célokat. Idén az Erkel Színház előtt is lehet adományozni.
 • Önkéntesként: a segélyszervezet idén is várja mindazok jelentkezését az [email protected] címen, akik szívesen segítik az adománygyűjtést.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ön is segíthet a beteg édesapán!

  Ön is segíthet a beteg édesapán!

  Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

 • Kibérelhető a civil ház

  Kibérelhető a civil ház

  Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.