EUR: 319,53 Ft
CHF: 282,37 Ft
2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Belföld

Javítani kell a megváltozott munkaképességű dolgozók bérezésén

Javítani kell a megváltozott munkaképességű dolgozók bérezésén és munkakörülményein – közölte a Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete 2000 (HVDSZ 2000) vasárnap az MTI-hez a fogyatékkal élők világnapja alkalmából küldött közleményében.

A mintegy 6000 megváltott munkaképességű dolgozót képviselő szakszervezet közleményében hangsúlyozta: tovább küzd a megváltozott munkaképességűek jogaiért.


A HVDSZ 2000 szerint ahhoz, hogy a megváltozott munkaképességű dolgozókkal javítani lehessen a munkaerőhiányon, szükség van a munkakörülmények és a bérezés javítására, és arra, hogy a fogyatékkal élő emberek a társadalmi periférián belül maradjanak.

A szakszervezet arra hívja fel a figyelmet, hogy a megváltozott munkaképességű munkavállalókat foglalkoztató szervezetek nem rendelkeznek olyan megrendelésekkel, bevételekkel, amelyek a jövő évi adózási és bérkörnyezetben stabilizálnák, javítanák likviditási helyzetüket, így a náluk dolgozó munkavállalók jövedelmi, szociális helyzete is nehezebbé válhat.

Becslések szerint Magyarországon mintegy 70-80 ezer megváltozott munkaképességű ember dolgozik, ezt a területet is érinti az elvándorlás, a külföldre távozás – írta az érdekképviselet.

Kapcsolódó Cikkek