EUR: 324,64 Ft
CHF: 279,34 Ft
2018. július 19., csütörtök
Emília

Belföld

Jónak lenni jó! – Kozma Imre annak örül, hogy nagyon sokan adakoztak

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke annak örül, ahogyan összegyűlt a több mint 290 millió forint a közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági akciójában vasárnap a szeretetszolgálat javára, mert nagyon sokan adtak kis összegeket.

Kozma Imre az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában úgy fogalmazott: vannak nagy támogatóik, de az igazi öröm, hogy rengeteg pénz gyűlt össze 250 forintos betelefonálásokból.


Hangsúlyozta, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat útja nem felfelé, hanem lefelé vezet: azokhoz, akik bajban vannak, akik közül sokan nyomorognak, és a gyűjtés is megmutatta, hogy ezt értik az emberek. Kifejtette, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat talán abban különbözik más szervezetektől, hogy programjai vannak, mintegy száz program, amelyeket ők találtak ki.

Kozma Imre elmondta, társadalmi kérdésekkel találkoznak, és nem térnek ki azok elől, hanem keresik a megoldást. Ez hosszú idő, “kísérletezés”, és amikor az általuk megfogalmazott megoldás jónak tűnik, akkor ajánlják azt – tette hozzá. Ezek között említette a cigánytelepek felzárkóztatását, a gyermek-esélyprogramokat és a biztos kezdet házakat.


Az 1350-es adományvonal hívásával 250 forinttal lehetett támogatni a kezdeményezést. Az adományvonalon mintegy 39 millió forint gyűlt össze – mondta el Siklósi Beatrix, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Nemzetiségi, Külhoni és Kiemelt Projektek Főszerkesztőségének vezetője vasárnap az MTI-nek.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Orbán Balázs: Működik a Modern városok, indul a Modern falvak program

  Orbán Balázs: Működik a Modern városok, indul a Modern falvak program

  A Modern városok program 200-nál több, már elindult projektjének háromnegyede tervezési, illetve kivitelezési szakaszban van, és jövőre indulhat a legkisebb települések népességmegtartó képességét fejlesztő Modern falvak program – mondta a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

 • Az ENSZ migrációs csomagja nem képviseli az európaiak érdekeit

  Az ENSZ migrációs csomagja nem képviseli az európaiak érdekeit

  Az ENSZ globális migrációs csomagja nem az európai emberek, hanem a kibocsátó országok érdekeit képviseli – hangsúlyozta a Kossuth rádió 180 perc című műsorában csütörtök reggel a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára.

 • Idén eddig 851 millió forint tartozást engedett el az állam a gyermekek után

  Idén eddig 851 millió forint tartozást engedett el az állam a gyermekek után

  Idén minimum tízmilliárd forint áll rendelkezésre azon családok számára, ahol legalább három gyermek van és jelzáloghitel-tartozással rendelkeznek. Számukra januártól a harmadik gyerektől gyermekenként egymillió forintos kedvezmény jár a hiteltörlesztéshez, eddig már 851 családot támogatott így az állam – tudta meg a Magyar Idők.