2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Belföld

Jónak lenni jó! – Kozma Imre annak örül, hogy nagyon sokan adakoztak

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke annak örül, ahogyan összegyűlt a több mint 290 millió forint a közmédia Jónak lenni jó! elnevezésű jótékonysági akciójában vasárnap a szeretetszolgálat javára, mert nagyon sokan adtak kis összegeket.

Kozma Imre az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában úgy fogalmazott: vannak nagy támogatóik, de az igazi öröm, hogy rengeteg pénz gyűlt össze 250 forintos betelefonálásokból.


Hangsúlyozta, hogy a Magyar Máltai Szeretetszolgálat útja nem felfelé, hanem lefelé vezet: azokhoz, akik bajban vannak, akik közül sokan nyomorognak, és a gyűjtés is megmutatta, hogy ezt értik az emberek. Kifejtette, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat talán abban különbözik más szervezetektől, hogy programjai vannak, mintegy száz program, amelyeket ők találtak ki.

Kozma Imre elmondta, társadalmi kérdésekkel találkoznak, és nem térnek ki azok elől, hanem keresik a megoldást. Ez hosszú idő, “kísérletezés”, és amikor az általuk megfogalmazott megoldás jónak tűnik, akkor ajánlják azt – tette hozzá. Ezek között említette a cigánytelepek felzárkóztatását, a gyermek-esélyprogramokat és a biztos kezdet házakat.


Az 1350-es adományvonal hívásával 250 forinttal lehetett támogatni a kezdeményezést. Az adományvonalon mintegy 39 millió forint gyűlt össze – mondta el Siklósi Beatrix, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Nemzetiségi, Külhoni és Kiemelt Projektek Főszerkesztőségének vezetője vasárnap az MTI-nek.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól teljesített a hazai ipar

  Jól teljesített a hazai ipar

  Jól teljesített a hazai ipar, bár az ágazaton belül megfigyelhető kisebb arányváltozás – mondta Csath Magdolna közgazdász az M1 aktuális csatornán vasárnap, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb, a héten közzétett adatait elemezve.

 • Benkő: a magyar gazdaság erősödésével a honvédelemre is több pénz jutott

  Benkő: a magyar gazdaság erősödésével a honvédelemre is több pénz jutott

  Az elmúlt években a magyar gazdaság erősödésével a honvédelemre is több pénz jutott – hangsúlyozta a honvédelmi miniszter az MTI-nek adott interjújában. Benkő Tibor elmondta, a szervezeti átalakítás után miniszterként irányítja a Magyar Honvédség Parancsnokságát, a vezetés a parancsnok feladata; a honvédséget katonának kell vezetnie, nem politikusnak.

 • Ahmed H. ügye egy szimbólum, felfedi a bevándorlást támogató hálózat működését

  Ahmed H. ügye egy szimbólum, felfedi a bevándorlást támogató hálózat működését

  Ahmed H. nem csupán egy erőszakos bevándorló, ügye ugyanis rámutat arra, hogy a külföldről, jellemzően Soros György által finanszírozott aktivista csoportok nem csak behozzák a bevándorlókat, majd támogatják őket, amikor bűncselekményt követnek el, de még abban is segítenek, hogy pénzt keressenek az adófizetők kárára – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.