2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb VIII.kerület

Józsefváros karácsonya

Hagyomány Józsefvárosban, hogy az önkormányzat a karácsony közeledtével ajándékkal lepi meg a legkülönbözőbb korosztályú kerületieket.

A karácsony az örömteli és meghitt családi együttlét ideje, amikor mindenki igyekszik megajándékozni szeretteit, elkészíteni a legfinomabb ételeket, édességeket és békében együtt ünnepelni a karácsonyfa mellett. A Józsefvárosi Önkormányzat az előző évekhez hasonlóan idén is szeretné még szebbé és meghittebbé varázsolni a kerületiek számára az ünnepet, ezért ajándékokkal kedveskedik rászoruló családoknak, időseknek és kisgyermekeknek is.


– Az önkormányzat 1950 darab mikuláscsomagot juttatott el az óvodáknak és bölcsődéknek, így minden kerületi kisgyermek kapott ajándékot a Mikulástól.

– A bölcsődés és óvodás kisgyermekeknek karácsonyra játékutalványt ajándékoz az önkormányzat.


– Az iskolások idén is szaloncukrot kapnak karácsonyra az önkormányzattól, 2360 csomagot, emellett minden 4. osztályos tanuló Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című könyvét kapja ajándékba, összesen 390 darabot.

A legszebb józsefvárosi történet józsefvárosi fiataloknak

– A korábbi évekhez hasonlóan a Józsefvárosi Önkormányzat idén is fenyőfát ajándékoz józsefvárosi rászorulóknak, összesen 140 darabot.

– Szintén az előző évekhez hasonlóan idén is ajándékoz élelmiszercsomagot, benne bejglit, kávét, teát, kakaót, kávét, mézet és szaloncukrot, összesen 360 csomagot nehéz helyzetű józsefvárosi családoknak.

Mikulás végigjárta az óvodákat és a bölcsődéket

– Tartós élelmiszercsomagot is ajándékoz rászorulóknak, bejglivel, cukorral, liszttel, olajjal, rizzsel és konzervvel segíti őket – összesen 250 csomaggal.

Csoki nélkül nincs ünnep

– Karácsony napjain, december 24–25–26-án a népkonyhán étkezőknek naponta 350 embernek ad bejglit és konzervet.

– A józsefvárosi nyugdíjasoknak 1000 darab fürdőjegyet ajándékoz, emellett az idősklubok tagjai idén is bonbont kapnak.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.