2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb VIII.kerület

Józsefváros karácsonya

Hagyomány Józsefvárosban, hogy az önkormányzat a karácsony közeledtével ajándékkal lepi meg a legkülönbözőbb korosztályú kerületieket.

A karácsony az örömteli és meghitt családi együttlét ideje, amikor mindenki igyekszik megajándékozni szeretteit, elkészíteni a legfinomabb ételeket, édességeket és békében együtt ünnepelni a karácsonyfa mellett. A Józsefvárosi Önkormányzat az előző évekhez hasonlóan idén is szeretné még szebbé és meghittebbé varázsolni a kerületiek számára az ünnepet, ezért ajándékokkal kedveskedik rászoruló családoknak, időseknek és kisgyermekeknek is.


– Az önkormányzat 1950 darab mikuláscsomagot juttatott el az óvodáknak és bölcsődéknek, így minden kerületi kisgyermek kapott ajándékot a Mikulástól.

– A bölcsődés és óvodás kisgyermekeknek karácsonyra játékutalványt ajándékoz az önkormányzat.


– Az iskolások idén is szaloncukrot kapnak karácsonyra az önkormányzattól, 2360 csomagot, emellett minden 4. osztályos tanuló Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című könyvét kapja ajándékba, összesen 390 darabot.

A legszebb józsefvárosi történet józsefvárosi fiataloknak

– A korábbi évekhez hasonlóan a Józsefvárosi Önkormányzat idén is fenyőfát ajándékoz józsefvárosi rászorulóknak, összesen 140 darabot.

– Szintén az előző évekhez hasonlóan idén is ajándékoz élelmiszercsomagot, benne bejglit, kávét, teát, kakaót, kávét, mézet és szaloncukrot, összesen 360 csomagot nehéz helyzetű józsefvárosi családoknak.

Mikulás végigjárta az óvodákat és a bölcsődéket

– Tartós élelmiszercsomagot is ajándékoz rászorulóknak, bejglivel, cukorral, liszttel, olajjal, rizzsel és konzervvel segíti őket – összesen 250 csomaggal.

Csoki nélkül nincs ünnep

– Karácsony napjain, december 24–25–26-án a népkonyhán étkezőknek naponta 350 embernek ad bejglit és konzervet.

– A józsefvárosi nyugdíjasoknak 1000 darab fürdőjegyet ajándékoz, emellett az idősklubok tagjai idén is bonbont kapnak.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.