EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 24., vasárnap
Gábor, Karina

Belföld

Kamaszkora óta kötődik Soroshoz Szél Bernadett

Az LMP társelnökének tanulmányait és közéleti pályájának sikerességét meghatározta a Soros-birodalomhoz való kapcsolata. Szél Bernadett 16 évesen Soros-ösztöndíjat nyert, később pedig olyan szervezetekben vállalt szerepet, mint a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület, és a Humanista Mozgalom, ráadásul a parlamenti szavazásokon rendre Soros álláspontja szerint nyomta a gombot – írja az Origo.

Mint arról beszámoltunk, még november elején került nyilvánosságra, hogy Szél Bernadett, az LMP miniszterelnök-jelöltje olyan biztosokkal is találkozott Brüsszelben, akiket Soros György megbízható szövetségeseiként tartanak számon, és Magyarországot támadták. Szél egyik tárgyalópartnere az a Vera Jourová volt, aki brüsszeli biztosként személyesen találkozgat Soros Györggyel, és elismerte, hogy az EU lépéseit a Soros-hálózat értékei motiválják.


Az LMP hétvégi, kecskeméti kongresszusáról kiszivárgott információk szerint a párt megváltoztatta választási együttműködési stratégiáját és megnyitotta kapuit a széleskörű ellenzéki együttműködés előtt. A küldöttek által elfogadott előterjesztés olyan kitételt foglal magában, hogy akkor lehet együttműködni másszervezetekkel, „ha a párt szövetségi politikája megkívánja”. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy jövőre az LMP minden különösebb indoklás nélkül visszaléptetheti jelöltjeit mások javára, ha a párt vezetése úgy dönt. Nem volt teljesen váratlan ez a döntés, hiszen az elmúlt időszak trendje az volt, hogy az ellenzéki pártok folyamatosan a sokszor elvtelen, olykor önveszélyes és a párt identitását, akár a jövőjét is fenyegető választási együttműködés irányába tartanak – írja az Origo,

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Orbán Viktor fogadta a horvát államfőt

    Orbán Viktor fogadta a horvát államfőt

    Munkavacsorán fogadta Kolinda Grabar-Kitarovic horvát köztársasági elnököt Orbán Viktor miniszterelnök szombat este Budapesten, a Karmelita kolostorban – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

  • 210 tonnával csökkentik műanyag-felhasználását

    210 tonnával csökkentik műanyag-felhasználását

    A Lidl Magyarország a már bejelentett intézkedések mellett további 210 tonnával csökkenti a műanyag-felhasználását az év végéig a saját márkás ásványvizek PET-palackjainak súlycsökkentésével, továbbá műanyagcsomagolásának visszaszorításával – tájékoztatta az áruházlánc pénteken az MTI-t.