EUR: 313,03 Ft
CHF: 267,60 Ft
2018. március 25., vasárnap
Irén, Írisz

Belföld

Kamuszerződést kötött Simicskáékkal a Jobbik

Színlelt, adásvételinek álcázott bérleti szerződéssel adta át plakáthelyeit a Jobbiknak Simicska Lajos oligarcha-nagybirtokos – állítja szakértői véleményre alapozva a Magyar Idők. Olyannyira igaz lehet a szakvélemény, hogy a Jobbik máris visszapasszolta a plakáthelyeket Simicska cégének. Persze a részletekről titkolózik a radikálisból cukiba átfordult szélsőjobbos párt.

Az adásvételi szerződésnek álcázott bérleti szerződés célja a Magyar Idők szerint éppen az lehetett, hogy kijátssza a településkép-védelmi törvény rendelkezéseit, amely szerint politikai párt nem kaphat a listaártól irreálisan eltérő áron hirdetési felületet. A Pesti Srácok hasábjain nyilvánosságra hozott szerződés értelmében Vonáék 2017. szeptember 19-én 978 óriásplakáthelyet vásároltak meg Simicska Lajos két cégétől, úgy, hogy a vételárból alig több mint 26 milliót kellett kifizetniük, a további 98 milliót ráértek volna 2018. május 31-ig kifizetni – vagyis a választások után.


Azon túl, hogy ez az összeg még bérleti díjnak is rettentően kevés, azóta már azt is bejelentette a cukipárt, hogy  visszaadták a plakáthelyeket Simicskának. Ez viszont alátámasztja a Magyar Idők szakértőjének magyarázatát, miszerint a dokumentumba eleve beépítettek olyan garanciákat, amelyek alapján az színlelt szerződésnek minősíthető, vagyis a polgári törvénykönyv rendelkezései szerint semmisnek tekinthető.

Ugyanakkor Mirkóczki Ádám – sajátosan, Jobbik-módra – igyekezett cáfolni a vételárat, mondván: a nyilvánosságra került összeg csak a tartószerkezetek ára, az azoknak helyet adó földterület, valamint a karbantartás díját másik szerződés tartalmazza. A párt szóvivője, nem nagy meglepetésre, a további dokumentumok részleteinek ismertetésétől „üzleti titokra” hivatkozva elzárkózott. Ugyanilyen üzleti titokra hivatkoztak a jobbikosok akkor is, amikor a sajtó annak a bérleti szerződésnek a részleteiről érdeklődött, amelyekről később az Állami Számvevőszék vizsgálata megállapította: a piaci ártól irreálisan eltérő feltételekkel születtek, ezért a Jobbikot 331 millió forintnyi kampánytámogatás visszafizetésére kötelezte.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Így szavazhatunk két hét múlva!

  Így szavazhatunk két hét múlva!

  Két hét múlva, április 8-án több mint nyolcmillió választópolgár szavazhat az országgyűlési képviselők választásán. A választók voksaikat több mint tízezer hazai szavazókörben és 118 külképviseleten személyesen adhatják le, a magyarországi lakóhellyel nem rendelkezők pedig levélben szavazhatnak.

 • Hollik: távoznia kell a közéletből annak, aki nőt bántalmaz

  Hollik: távoznia kell a közéletből annak, aki nőt bántalmaz

  Távoznia kell a közéletből annak, aki nőt bántalmaz, miként Juhász Péter is nyilvánvalóan ezért volt kénytelen visszalépni a képviselő-jelöltségtől – mondta Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője, Budapest Belváros kormánypárti képviselőjelöltje szombaton Budapesten a sajtónak.

 • A müezzin fogadta Vonát Ózdon

  A müezzin fogadta Vonát Ózdon

  Vonát Ózdon is ellentüntetők hada várta. Müezzin szólamokkal és molinóval várták az amúgy jobbikos, egy női alkalmazottját anális szexuális zaklatással fenyegető polgármester – Janiczak Dávid – által vezetett városban, az elmúlt időszakban számos korrupciós botránnyal érintett Jobbik elnökét.

 • Mavir: 4-5 milliárd forint takarítható meg az óraátállítással

  Mavir: 4-5 milliárd forint takarítható meg az óraátállítással

  Március 25-én kezdődik a nyári időszámítás, vasárnap hajnali 2-kor kell 3 órára állítani az órákat; az átállítással áram, egyúttal évi 4-5 milliárd forint takarítható meg – hívta fel a figyelmet a Mavir Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító Zrt.