2019. január 18., péntek
Piroska

Sport

Kapás Bogi csúcsokat döntve arannyal diadalmaskodott!

Kapás Boglárka egyéni és magyar csúccsal, aranyéremmel zárta a koppenhágai rövidpályás Európa-bajnokságot, így a hazai küldöttség 8 arany-, 3 ezüst- és 2 bronzéremmel, az éremtáblázat második helyén zárt.

A női 400 méter gyors döntőjében Kapás Boglárka, valamint a német Sarah Köhler külön versenyt vívott a győzelemért, az olimpiai bronzérmes magyar sportoló 3:58.15 országos és egyéni csúccsal diadalmaskodott.


Bogi a harmadik helyen haladt 50 méternél, majd a második volt 100 méternél. Fél távnál már egyértelművé vált, hogy vagy ő, vagy a német Sarah Köhler nyeri meg az aranyat, kettejük harcáról fog szólni a futam. Kapás a táv második felében átvette a vezetést, majd a hajrában – ahogy az várható volt – robbantott, és növelte előnyét. Végül simán megverte vetélytársát. Egyéni és magyar csúcsot úszott 3:58.15-tel.

A gyorsúszás európai királynőjének ez volt a második érme a koppenhágai rövid pályás kontinensviadalon, a héten már ezüstérmes lett 800 méteres gyorsúszásban is.


Kapás Boglárka – fotó: MÚSZ/Derencsényi István

 

„Végre valami jó dolog, hiszen ez az év eléggé hullámzó volt, és eddig többnyire lent voltam… – értékelt Kapás Boglárka a Magyar Úszószövetség Facebook-oldalának. – Igazából sikerült megcsinálni mindent, amit terveztünk, de az egyik első fordulónál úgy lecsúszott a lábam, hogy azt hittem, kitörik a bokám, szinte a térdemmel érintettem a falat… Gondoltam, nem létezik, hogy ezen fog múlni… De aztán sikerült tartani a sebességet, és úgy és olyan idővel nyertem, amit terveztem.”

Lehet, hogy ennek így kellett történnie. Az országos csúcsnak még az aranynál is jobban örülök, mert már régóta kergettem” – tette hozzá.

Kapás elárulta, az utolsó száz méter előtt megfordult a fejében, hogy nyerni fog, de izgult, mert arra számított, hogy Köhler remekül hajrázik majd.

Tudtam, hogy nem szabad az utolsó 25-re hagyni a döntést, mert a német lány jól fordul. Örülök, hogy volt annyi előnyöm, ami kitartott a végéig” – magyarázta.

 

A magyarok így nyolc arannyal, három ezüsttel és két bronzzal zárták a kontinensviadalt, ezzel az éremtáblázat második helyén végeztek Oroszország (9/5/4) mögött.

Kapás Boglárka – fotó: MÚSZ/Derencsényi István

Kapcsolódó Cikkek