2019. október 19., szombat
Nándor

Belföld

Karácsony: F*szért hagytam magam rábeszélni erre a miniszterelnök-jelöltségre – hangfelvétel!

Exkluzív hanganyag-részlet került a Hirado.hu birtokába. Ebben Zugló polgármestere, Karácsony Gergely a Párbeszédes miniszterelnök-jelöltségére utalva többek között a következő mondat hagyta el a száját: „alapvetően az az érzésem, hogy a f*szért hagytam magam rábeszélni erre miniszterelnök-jelöltségre. Sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem.”

Karácsony most egy másik párt, az MSZP miniszterelnök-jelöltje lehet. Az érintettek korábban tagadtak, majd az MSZP elnöke szombaton mégis Karácsonyt ajánlotta első embernek. A hangfelvételen Zugló polgármestere keresetlenül azt fogalmazza meg, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltsége nem hiányzott neki.


 „Alapvetően az az érzésem, hogy a f.szért hagytam magam rábeszélni erre miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem. Annyi hatása volt, a PM felment 0 százalékról 1-re, ennyit tudtunk elérni ezzel. Sokkal beljebb nem vagyunk. Ráadásul nekem van egy főállásom, ami önmagában egy kib.szott politikai stressz, hogy lesz Zuglónak költségvetése, meg ilyen apróságok. Van nekem ilyen szempontból dolgom, így tudom is magam áltatni azzal, hogy én teszek az ügyért, vagy valamit csinálok” – fogalmaz egy zárt ülésen Karácsony Gergely, akiről szombaton Molnár Gyula, az MSZP elnöke azt mondta, az elnökség és a választmány figyelmébe ajánlja, mint miniszterelnök-jelöltet.

Egy névtelenséget kérő pszichológus-szakértő a következőket gondolja Karácsony megnyilvánulásáról:

– Az önző politikai egoizmust Karácsony Gergely testesíti meg Magyarországon. Ezek a mondatok „Alapvetően az az érzésem, hogy a f*szért hagytam magam rábeszélni erre miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem. (…) Van nekem ilyen szempontból dolgom, így tudom is magam áltatni azzal, hogy én teszek az ügyért, vagy valamit csinálok”  is arról árulkodnak, hogy Karácsony Gergelynek csak a saját személye és karrierje fontos ebben a történetben. Ő csak saját magára tud gondolni, minden áron elől lenni valahol. Ha létezik egoista politika, az a Karácsony Gergő – mondta a szakértő a hirado.hu-nak.

– A baloldali vezetők a saját személyes céljaikat összekeverik a közösségeik hosszútávú céljaival. Önmagukon kívül senkit nem képviselnek. Az egoizmus a politikai dezertálás egyik formája, mert a politika ugye a közösségért való szolgálatot jelentené. Amikor Karácsony elárul egy LMP-t, majd egy Bajnait, egy Együttet, akkor tulajdonképpen dezertál, és a politika ősfunkcióját, a politika éthoszát, értelmét árulja el. A jó politika ugyanis sosem önmagunkról, hanem az általunk képviseltekről szól. A politika esszenciája ezért nem az egoizmus. Karácsony pont olyan dezertőr, mint jelen pillanatban Vona Gábor, akik a legkeményebb harcok közepette dezertálnak korábbi bajtársaikat hátrahagyva azért, hogy az új emberek közül talán meggyőzhetnek műsokat, kövessék őket” – mondott sarkos véleményt az ellenzéki mezőnyről a névtelenséget kérő pszichológus.

Ha esetleg valaki megkérdőjelezi a hangfelvétel hitelességét, maga Karácsony Gergely erősítette meg annak valódiságát közösségi oldalán:

Azt se tudja az MSZP elnöke, melyik pártban van Karácsony Gergely

Az Együtt elnökeként mutatta be és hívta a színpadra Karácsony Gergelyt az MSZP elnöke, Molnár Gyula az MSZP egyik rendezvényén. A jelenet hihetetlenül kínos volt, nem csak azért, mert Karácsony a Párbeszéd nevű pártocska elnöke, hanem azért is, mert az Együtt éppen most szakított a Párbeszéddel, pont azért, mert Karácsony felajánlkozott az MSZP-vel közös miniszterelnök-jelöltnek.

További cikkek:

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Hangversennyel emlékeznek Kocsis Zoltánra

  Hangversennyel emlékeznek Kocsis Zoltánra

  Maurice Ravel, Frédéric Chopin és Kovács Zoltán egy-egy művével emlékeznek Kocsis Zoltán zongoraművészre, karmesterre és zeneszerzőre halála évfordulóján a Nemzeti Filharmonikusok november 6-án a budapesti Müpában.

 • Indul a 12. Nemzeti Vágta!

  Indul a 12. Nemzeti Vágta!

  A Nemzeti Lovas Díszegység bemutatójával, koszorúzási ünnepséggel, majd a versenysorozat ünnepélyes megnyitójával, a 72 versenyző település lovasának fogadalomtételével és az előfutamokkal kezdődik ma délben a 12.

 • Túl sok cukrot esznek a gyerekek!

  Túl sok cukrot esznek a gyerekek!

  Túl sok cukrot esznek a gyerekek; felmérések szerint a 2 és 18 év közötti fiatalok több cukrot fogyasztanak a WHO által javasolt, a teljes kalóriabevitel tíz százalékánál – közölte Antal Emese dietetikus szombaton az M1 aktuális csatornán.

 • Erre figyeljen a hétvégén

  Erre figyeljen a hétvégén

  Rendezvények miatt több helyen is forgalomkorlátozások lesznek a fővárosban a hétvégén. Szombaton és Vasárnap rendezik meg a 12. Nemzeti vágtát, amire már pénteken elkezdődik a készülődés, Budán pedig futóverseny miatt bonyolódik a közlekedés.