2018. október 16., kedd
Gál

Egyéb Szolnok

Karácsonyi dallamok csendültek fel a Ghymes koncertjén

Jótékonysági koncertet adott a Ghymes zenekar az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ Liszt Ferenc Hangversenytermében.

Városunk csak egy a sok állomás közül, a zenekar ugyanis egy egész adventi koncertturnét szervezett, s a bevétel egy részét a Jónak lenni jó akció keretében ajánlják fel a rászorulóknak. Minden helyszínen egy helyi kórussal kiegészülve állnak színpadra, ahol kizárólag karácsonyi szakrális dalokat, népénekeket adnak elő. Az Agórában megrendezett koncerten a Kassai Úti Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola kórusa segítette az együttest.


A zenekar 34 éve alakult Szarka Gyula vezetésével. Első táncházaikat és népzenei koncertjeiket a közeli Gímes (régi írással Ghymes) községben rendezett ifjúsági táborban tartották, innen ered a nevük. Karácsonyi turnéjuk márciusig tart; addig koncerteznek Makón, Mosonmagyaróváron, Budapesten, Komáromban, Kiskőrösön, Galántán és Pozsonyban is.

Fotó: Illyés Csaba

Kapcsolódó Cikkek

 • Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Vége! Kivezetik a lakás-takarékpénztárak állami támogatását

  Az Országgyűlés kedden kivételes eljárásban határozott a lakás-takarékpénztárak állami támogatásának kivezetéséről. A döntés nem érinti a már megkötött lakás-előtakarékossági szerződéseket, az állami támogatás a törvény hatályba lépését követően megkötött, illetve meghosszabbított szerződések esetében nem jár majd.

 • Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Korszerű betegfelvételi központ várja a csepelieket is

  Mostantól korszerűsített és bővített betegfelvételi központ fogadja a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház és Rendelőintézet épületébe érkezőket. A fekvő- és a járóbetegek felvételének szétválasztásával gyorsabb lesz a regisztráció, és csökken a várakozási idő.

 • Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  Figyelemfelhívó séta a nők egészségéért

  A mellrák megelőzése érdekében a szűrővizsgálatok fontosságára igyekezett felhívni a figyelmet a Fagyöngy Egyesület, akik október első hétvégéjén idén is megrendezték a már hagoymányosnak nevezhető rózsaszín lufis sétájukat Veszprém belvárosában.

 • Öt sérült a karambolban

  Öt sérült a karambolban

  Összeütközött két autó az M5-ös autópálya soroksári szakaszán múlt kedden, öt ember megsérült. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az MTI-hez eljuttatott közleményben arról tájékoztatott, egy időre az érintett útszakaszon egy sávra szűkült le a forgalom.