EUR: 324,15 Ft
CHF: 278,55 Ft
2018. július 18., szerda
Frigyes

Egyéb Szolnok

Karácsonyi dallamok csendültek fel a Ghymes koncertjén

Jótékonysági koncertet adott a Ghymes zenekar az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ Liszt Ferenc Hangversenytermében.

Városunk csak egy a sok állomás közül, a zenekar ugyanis egy egész adventi koncertturnét szervezett, s a bevétel egy részét a Jónak lenni jó akció keretében ajánlják fel a rászorulóknak. Minden helyszínen egy helyi kórussal kiegészülve állnak színpadra, ahol kizárólag karácsonyi szakrális dalokat, népénekeket adnak elő. Az Agórában megrendezett koncerten a Kassai Úti Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola kórusa segítette az együttest.


A zenekar 34 éve alakult Szarka Gyula vezetésével. Első táncházaikat és népzenei koncertjeiket a közeli Gímes (régi írással Ghymes) községben rendezett ifjúsági táborban tartották, innen ered a nevük. Karácsonyi turnéjuk márciusig tart; addig koncerteznek Makón, Mosonmagyaróváron, Budapesten, Komáromban, Kiskőrösön, Galántán és Pozsonyban is.

Fotó: Illyés Csaba

Kapcsolódó Cikkek

 • 2019-ben elkezdik végrehajtani a Modern falvak programot

  2019-ben elkezdik végrehajtani a Modern falvak programot

  Jövőre 135 milliárd forintot fordítanak az összesen 3500 milliárdos Modern városok programra, és megkezdődik a Modern falvak program végrehajtása is – jelentette be a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

 • Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Rosszul használják a parkolókat a Ligetsoron

  Egy év után befejeződött a Ligetsor felújítása. Az útszakaszon a teljes pályaszerkezetet cserélni kellett, az út alatt fekvő hatalmas, közel száz éves víznyomócsővel együtt.

 • Nagy értékek a kiskertekben

  Nagy értékek a kiskertekben

  Gyümölcstermesztés iránt érdeklődőknek tartottak nyílt napot a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ Gyümölcstermesztési Kutatóintézetében, Érden, az Elvira majorban.