EUR: 311,56 Ft
CHF: 266,38 Ft
2018. március 22., csütörtök
Beáta, Izolda, Lea

Egyéb Szolnok

Karácsonyi dallamok csendültek fel a Ghymes koncertjén

Jótékonysági koncertet adott a Ghymes zenekar az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ Liszt Ferenc Hangversenytermében.

Városunk csak egy a sok állomás közül, a zenekar ugyanis egy egész adventi koncertturnét szervezett, s a bevétel egy részét a Jónak lenni jó akció keretében ajánlják fel a rászorulóknak. Minden helyszínen egy helyi kórussal kiegészülve állnak színpadra, ahol kizárólag karácsonyi szakrális dalokat, népénekeket adnak elő. Az Agórában megrendezett koncerten a Kassai Úti Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola kórusa segítette az együttest.


A zenekar 34 éve alakult Szarka Gyula vezetésével. Első táncházaikat és népzenei koncertjeiket a közeli Gímes (régi írással Ghymes) községben rendezett ifjúsági táborban tartották, innen ered a nevük. Karácsonyi turnéjuk márciusig tart; addig koncerteznek Makón, Mosonmagyaróváron, Budapesten, Komáromban, Kiskőrösön, Galántán és Pozsonyban is.

Fotó: Illyés Csaba

Kapcsolódó Cikkek

 • Világrekordért emeltek

  Világrekordért emeltek

  Debrecenben már advent idején elkezdődött a családok éve. Ebben az időszakban a programok elsősorban a családokat szólították meg, de a rendezőelv továbbra is ez maradt – hangsúlyozta Széles Diána alpolgármester.

 • Szakmák sztárjai versenyeznek

  Szakmák sztárjai versenyeznek

  A Dunaferr középiskola hat diákja, valamint a Lorántffy egy tanulója jutott be a Szakma Sztár Fesztivál verseny idei döntőjébe. Az előválogatók után a Dunaferrből az épület- és szerkezetlakatos, hegesztő, ipari gépész és karosszérialakatos szakok képviselői, a Lorántffyból pedig egy leendő fodrász jutott a fináléba.

 • Kőbánya hajóra szállt

  Kőbánya hajóra szállt

  Az eredetileg kőszállítóként is funkcionáló A38 hajó régóta az igényes zenét preferálók kedvelt helye.