2020. január 21., kedd
Ágnes

Aktuális

Karácsonyi trágárkodás: ki a szivárogtató?

Berkecz Balázs, az Együtt alelnöke készítette azt a hangfelvételt, amelyen Karácsony Gergely, a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje alpári szavakkal fejezi ki nemtetszését a jelölti felkéréssel kapcsolatban – értesült az Origo. Juhász Péter Együtt-elnök bejelentette: vizsgálatot indítottak az ügyben.

Az Origo értesülései szerint Berkecz Balázs készítette azt az ominózus felvételt, amelyen Karácsony Gergely kifejti: „Alapvetően az az érzésem, hogy a f.szért hagytam magam rábeszélni erre miniszterelnök-jelöltségre, mert sokkal jobb lett volna, ha el sem kezdem. Annyi hatása volt, a PM felment 0 százalékról 1-re, ennyit tudtunk elérni ezzel. Sokkal beljebb nem vagyunk.”


Karácsony keresetlen szavai nem maradtak meg “házon belül”
MTI Fotó: Illyés Tibor

Az üggyel kapcsolatban többen kérdezték csütörtöki sajtótájékoztatóján Juhász Pétert, az Együtt elnökét, aki elárulta, hogy vizsgálatot indítottak az ügyben.

– A mostani információink szerint valószínűsíthető, hogy nem az szivárogtatta ki a felvételt, aki azt elkészítette – magyarázta Juhász, aki elismerte, hogy beszélt már az ügyről Berkecz Balázzsal, de a magánbeszélgetésük részleteiről nem kívánt nyilatkozni. Azt elmondta, hogy a párton belüli vizsgálatot Kocsis-Cake Olivio pártigazgató irányításával folytatják le, de azt megtippelni sem tudta, hogy a vizsgálat mikorra hozhat eredményt.


Ugyanakkor Juhász szavaiból valószínűsíthető, hogy a hanganyagot valóban az Együtt alelnöke, Berkecz Balázs készítette, de mást tartanak felelősnek azért, hogy az nem maradt meg házon belül.

Maga Karácsony egyébként korábban azt mondta, örül annak, hogy kiszivárgott a felvétel. Azt is hozzátette: azon barátaival, az Együtt elnökségi tagjaival beszélget, és pontosan tudja, ki szivárogtatta ki a felvételt, de csak a választások után árulja el az illető nevét. Karácsony az MSZP (és a közös baloldal) miniszterelnök-jelölti posztjára is bejelentkezett a hétvégén, felrúgva ezzel pártja, a Párbeszéd és az Együtt szövetségét. Talán emiatt orrolt meg rá valaki az Együttből, és ezért került ki a kínos hanganyag.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Létrejön a Budapest Fejlesztési Központ

  Létrejön a Budapest Fejlesztési Központ

  Létrehozzák a kormányzati Budapest-politika szakmai műhelyét, a Budapest Fejlesztési Központot (BFK), a nonprofit zrt. vezérigazgatója Vitézy Dávid lesz – tájékoztatta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár kedden az MTI-t.

 • Brutális baleset az M5-ösön

  Brutális baleset az M5-ösön

  Ismét teljes szélességében járható az M5-ös autópálya Szeged közelében – közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a police.

 • Hasznos megállapodást köt a kormány a fővárossal

  Hasznos megállapodást köt a kormány a fővárossal

  A budapestieknek hasznos megállapodásokat köt a kormány Karácsony Gergely főpolgármesterrel – jelentette be Fürjes Balázs, a Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár a hétvégén.

 • Erősödik a migráció a déli határnál

  Erősödik a migráció a déli határnál

  Nagyon megerősödött a migrációs nyomás a déli határon, a téli időjárás ellenére a szárazföld mellett vízen is próbálkoznak a határsértők – közölte Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára.