2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Kecskemét

Kecskemét lett a Kunsági Borvidék Legkedveltebb Települése

A megyeszékhely nyerte el az idén a Kunsági Borvidék Legkedveltebb Települése díjat. Az elismerést a „Hagyományok – ízek – régiók” konferencián ünnepélyes keretek között adták át a Földművelésügyi Minisztériumban. 

Jó kedélyűen koccintottak a Jolly Cuvée-vel (kunsági, Irsai Olivér–kövidinka házasítás, Kecskemét Város Bora 2017-ben) a Kecskeméti Barackpálinka- és Borfesztiválon, a magyar bor és pezsgő napján, mivel a megyeszékhely elnyerte a Kunsági Borvidék Legkedveltebb Települése díjat. Az elismerést a „Hagyományok – ízek – régiók” konferencián ünnepélyes keretek között adták át a Földművelésügyi Minisztériumban.


A képen az ország díjazottjai koccintanak, a háttérben épp az idei kecskeméti nagy koccintás fotói peregnek.
fotó: hiros.hu

A 2017. évi magyar bor és pezsgő napján rendezett Koccintás versenyen 14 borvidék huszonkét településén több mint ötven helyszínen koccintottak, és azok közül választották ki a legjobbakat, a legszínvonalasabban megszervezett koccintásokat. Magyarország legkedveltebb borvidéki települése idén az Egri borvidéken található Aldebrő lett. Külön köszönet illeti a Mathiász János Borrendet, amelynek tagjai megszervezték a nyári fesztiválon megtartott borünnepet, és azon testvérborrendjeikkel együtt részt vettek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.