EUR: 322,77 Ft
CHF: 281,53 Ft
2018. október 20., szombat
Vendel

Egyéb Kecskemét

Kecskemét lett a Kunsági Borvidék Legkedveltebb Települése

A megyeszékhely nyerte el az idén a Kunsági Borvidék Legkedveltebb Települése díjat. Az elismerést a „Hagyományok – ízek – régiók” konferencián ünnepélyes keretek között adták át a Földművelésügyi Minisztériumban. 

Jó kedélyűen koccintottak a Jolly Cuvée-vel (kunsági, Irsai Olivér–kövidinka házasítás, Kecskemét Város Bora 2017-ben) a Kecskeméti Barackpálinka- és Borfesztiválon, a magyar bor és pezsgő napján, mivel a megyeszékhely elnyerte a Kunsági Borvidék Legkedveltebb Települése díjat. Az elismerést a „Hagyományok – ízek – régiók” konferencián ünnepélyes keretek között adták át a Földművelésügyi Minisztériumban.


A képen az ország díjazottjai koccintanak, a háttérben épp az idei kecskeméti nagy koccintás fotói peregnek.
fotó: hiros.hu

A 2017. évi magyar bor és pezsgő napján rendezett Koccintás versenyen 14 borvidék huszonkét településén több mint ötven helyszínen koccintottak, és azok közül választották ki a legjobbakat, a legszínvonalasabban megszervezett koccintásokat. Magyarország legkedveltebb borvidéki települése idén az Egri borvidéken található Aldebrő lett. Külön köszönet illeti a Mathiász János Borrendet, amelynek tagjai megszervezték a nyári fesztiválon megtartott borünnepet, és azon testvérborrendjeikkel együtt részt vettek.

Kapcsolódó Cikkek