2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Dunaújváros

Két versenyen léptek szőnyegre

Két megmérettetésen is részt vettek a Dunaferr SE birkózói a közelmúltban: a lányok Esztergomban a csapatbajnokságon, a fiúk Győrben egy nemzetközi emlékversenyen léptek szőnyegre. Ezúttal utóbbiak bizonyultak eredményesebbnek. 

Esztergomban szervezték meg a birkózók Országos Lány Csapatbajnokságát, amelyen összesen 32 csapat indult – köztük a Dunaferr SE is, amely mindkét korcsoportban, az utánpótlás és diák kategóriában is indított egy-egy alakulatot. Az utánpótlás-korosztály küzdelmeiben többek között az ESMTK, a Cegléd és a Dorog csapatait is legyőzve az ötödik helyig küzdötték magukat a dunaújvárosiak, míg a diák korcsoportban csupán a mezőny második felében sikerült zárniuk a megmérettetést a fiatal dunaújvárosi birkózóknak.


A lányok ezúttal felemás eredményekkel tértek haza Esztergomból (fotó: Dunaferr SE)

A dunaújvárosi birkózó fiúk Győrben, a Klauz László Nemzetközi Birkózó Emlékgálán mérték össze tudásukat a többi egyesület versenyzőivel. A viadalon hét ország összesen négyszáz birkózója vett részt. A magyar, horvát, cseh, szerb, osztrák, szlovák és lengyel nemzetiségű versenyzők között a dunaújvárosi Garbacz Bence az ötödik helyen zárta a tornát, míg Csöregi Zalán nagy küzdelmek után nem jutott a legjobb hat közé. A Dunaferr SE legeredményesebb versenyzője a győri versenyen a serdülő korosztályban szereplő Sallai Sándor volt, aki a döntőig menetelt, ott azonban meg kellett elégednie az ezüstéremmel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.