EUR: 317,02 Ft
CHF: 279,46 Ft
2019. február 19., kedd
Zsuzsanna

Belföld

Kiderült! 100 millió forintos kedvezményt adott Simicska a Jobbiknak

A PestiSrácok.hu megszerezte Simicska Lajos két plakátcége és a Jobbik közti plakátszerződéseket, amelyekből fény derül egy minden határt átlépő, elképesztően arcátlan pártfinanszírozási mutyira. Az oligarcha olyan feltételekkel kötött szerződést, amelyekkel gyakorlatilag több százmillió forintot ajándékozott a baloldalra átlavírozó néhai nemzeti pártnak. 

1. A Jobbiknak a választásokig összesen 27,5 millió forintot kell fizetnie több, mint ezer plakát tulajdonjogáért
2. A szerződés egy trükkös csalás, mert ha a választások után a maradék összeget nem fizeti ki a Jobbik, akkor a plakátok visszaszállnak a Simicska cég tulajdonába. Ez gyakorlatilag egy adás-vételnek álcázott, mélyen áron aluli bérlet
3. Összesen 1019 plakátért  szeptembertől a választásokig eltelő 7 hónapra, a Jobbik plakátonként összesen 27 ezer, azaz havonta 3850 forintot fizet. A Simicska cégek hivatalos listaára szerint a legdrágább óriásplakát 317 ezer 500 forintos áron bérelhető ki, a legolcsóbb pedig 114 ezer 300 forint. Ennyi pénzért nem megvenni, csak bérelni lehet a felületet egy hónapra.
4. Így támogatja Simicska Lajos százmiliiókkal a Jobbikot, és ezért bünteti őket az ÁSZ tiltott párttámogatás miatt

Portál megszerezte azt a két adásvételi szerződést, amelyet Simicska Lajos két plakátcége, a Publimont Kft. és az Euro Publicity Kft. kötött a Jobbik Magyarországért Mozgalommal.


A megállapodásból kiderül, hogy jóval áron alul jutott plakátokhoz a Jobbik. A Pesti Srácok értesülései szerint 1019 plakátot csupán 129,4 millió forintért vásároltak meg.

További a párfinanszírozási mutyira utaló pontok is fellelhetőek a szerződésben, köztük az, hogy ha a Jobbik 8 nappal a fizetési határidőn túl sem fizeti ki a teljes összeget a plakátokért, akkor azok visszakerülnek Simicska cégéhez, mindenféle jogi következmény nélkül.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek