2018. október 24., szerda
Salamon

Külföld

Kigyulladt egy emeltes ház Kínában, többen meghaltak

Kigyulladt egy toronyház a kelet-kínai Tiencsinben, legalább tízen életüket vesztették és öten megsérültek – jelentette a helyi média pénteken.

A lángok reggel kaptak a magasba az épület 38. szintjén. A tűzoltók három órán át küzdöttek, hogy eloltsák a 300 négyzetméternyi területet elemésztő tüzet.


A Hszinhua kínai állami hírügynökség úgy tudja, hogy egy dekorációs elem kapott lángra. Az ügyben több embert őrizetbe vettek és kihallgattak.

Kínában gyakoriak a tűzesetek és az ipari balesetek a hanyagság és a biztonsági előírások betartásának hiánya miatt.

Két héttel korábban Peking egyik elővárosában 19 ember vesztette életét egy lakástűzben. A tűzoltók vizsgálódásaik során arra jutottak, hogy az egyik pincéből terjedtek el a lángok, ahol egy hűtőházat építettek. A rendőrség szerint az átalakításon dolgozó tizenegy munkás egyike sem rendelkezett az ehhez szükséges képesítéssel.

Kapcsolódó Cikkek

  • Dicsérték Orbánt az angolok

    Dicsérték Orbánt az angolok

    Az angol Daily Mail című bulvárlap is beszámolt arról, hogy a magyar kormány beszüntette a gender-szakot az egyetemeken. A portál szélsőjobboldalinak nevezi Orbán Viktort és hogy-hogy nem a Soros-egyetem közleményét idézi a kérdésben, viszont az angol kommentelők kiállnak a magyar kormány döntése mellett.

  • Hatvanévesek lettek a Hupikék törpikék

    Hatvanévesek lettek a Hupikék törpikék

    Hatvan évvel ezelőtt “látták meg a napvilágot” egy képregény hasábjain a világhírűvé vált Hupikék törpikék, ebből az alkalomból kiállítást rendeztek Brüsszelben.