EUR: 316,40 Ft
CHF: 281,87 Ft
2019. március 24., vasárnap
Gábor, Karina

Külföld

Kihűlésben meghalt a szülei által 15 éve fogva tartott lány

Kihűlésben meghalt egy szülei által 15 éve fogva tartott lány Japánban.

A rendőrség szerint az oszakai házaspár egy elzárt helyiségben tartotta fogva a lányt, arra hivatkozva, hogy gyermekük mentális betegségtől szenvedett és emiatt “erőszakossá vált”. A 33 éves, 145 centiméter magas Kakimoto Airi mindössze 19 kilogrammot nyomott, amikor rátaláltak holttestére.


A szülők, az 55 éves Kakimoto Jaszutaka és az 53 éves Kakimoto Jukari bevallották, hogy naponta csak egyszer adtak enni lányuknak.

“A lányunk mentális beteg volt, és 16-17 éves korától erőszakossá vált, ezért tartottuk a szobában” – idézte a rendőrség a szülőket.

A szülők ezért egy kis, csak kívülről nyitható ajtóval és kamerával felszerelt szobát hoztak létre, amelyet egy összetákolt WC-vel láttak el. Ezenkívül 10 megfigyelőkamerát telepítettek, és egy kétméteres kerítést húztak a kis “melléképület” köré.

A szülők december 18-án találtak holtan lányukra, halálát azonban csak vasárnap jelentették. “Együtt akartunk lenni a lányunkkal” – idézte őket a rendőrség.

Dacára a közvéleményben bekövetkezett változásoknak, a szellemi és a fizikai fogyatékkal élők és családtagjaik továbbra is megbélyegzésnek és megalázásnak lehetnek kitéve Japánban.

Kapcsolódó Cikkek