2019. január 17., csütörtök
Antal, Antónia

Egyéb Kecskemét

Kínai egyetemmel indít közös programot a Neumann

Dr. Ailer Piroska, a Neumann János Egyetem rektora és a sanghaji Fudan Egyetem rektora, Hszü Ning-seng novemberben szándéknyilatkozatot írt alá a Parlamentben, amelynek értelmében 2019 szeptemberétől a világ 40. legrangosabb egyeteme és a Neumann János Egyetem közös MBA-programot indít.

Ezzel a lépéssel MBA szellemi központtá válik Magyarország és benne Kecskemét. Ennek alapja, hogy a városunkban most megalakult gazdaságtudományi karon megjelent egy olyan oktatóközösség, amelynek a tagjai az elmúlt húsz évben a Magyarországon végzett MBA-hallgatók kétharmadát képezték.


– Hatalmas megtiszteltetés ez nekünk, oktatóknak és a Neumann János Egyetemnek, ezen keresztül pedig hatalmas elismerés Magyarországnak is – mondta a hírös.hu-nak dr. György László, az egyetemet támogató PADMA alapítvány igazgatója és a Neumann János Egyetem docense. – Ezek az oktatók magyar nyelvű MBA-képzést tartanak majd Kecskeméten és angol nyelvűt közösen a Fudan Egyetem oktatóival Sanghajban és Budapesten, az Óvárosházán, amely ugyancsak a Neumann János Egyetem képző központja lesz.

Ailer Piroska és Hszü Ning-seng együttműködési megállapodást írt alá Orbán Viktor miniszterelnök (hátul jobbra) és Li Ko-csiang kínai kormányfő (hátul balra) jelenlétében az Országházban
MTI Fotó: Kovács Tamás

 

Az MBA (Master of Business Administration) a legmagasabb nem doktori fokozatú üzleti képzés a világban. A jelentősége az, hogy Kecskemét és Budapest a 16 országot tömörítő kelet-közép-európai régió felsőoktatási központjává válik a témában.


Épül az új Campus

A város komplex fejlesztési tervével összhangban, 2018 szeptemberére a Gazdaságtudományi Karnak is helyet adó, új Campus komplexummal bővül a kecskeméti Neumann János Egyetem.

Az építkezés 2017. február 24-én kezdődött meg, az oktatási épület kivitelezését az 5,5 hektárnyi területen a ZÁÉV Építőipari Zrt. nyílt közbeszerzési eljárás útján nyerte el. Az új és jövőbe mutató épületegyüttes építéséhez eddig 11.053 m 3 betont 1.684 tonna betonacélt használtak fel, amely 1.285 Kecskeméten gyártott B-Klasse tömegének felel meg. A kivitelezési szerződés értéke 11,9 milliárd forint. Mára az épület építkezése elérte legmagasabb pontját, a 18,5 métert.

MTI Fotó: Ujvári Sándor

Kapcsolódó Cikkek