2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Tatabánya

Kinyílt az első ablak az Árpád téren

A Szent Erzsébet Óvoda gyermekeinek műsorával vette kezdetét az idei Adventi Vásár és Ablaknyitogató programsorozat. Évek óta hagyomány, hogy a bánhidai intézmény apróságai lépnek fel a nyitónapon.

– Nagyon fontos és megtisztelő számunkra, hogy mi nyithatjuk idén is a programsorozatot – fogalmazott Aradvári Mihályné intézményvezető. – A gyerekek és az óvó nénik is nagyon készültek a mai napra.


A Szent Erzsébet Óvoda növendékei nyitották a műsort

Finom falatok az ünnepi vásárban

Igazi közösségi ünnep az ablaknyitogató

Az első napon teljesen megtelt az Árpád tér: rengetegen voltak kíváncsiak az idei adventi naptárra és a vásárra, de sokan megcsodálták a város 14 méter magas karácsonyfáját is, amelyet idén Kiss Imre bánhidai lakos ajánlott fel Tatabánya számára.

– Azt gondolom, sokan várták már ezt a napot – mondta el Szutter Levente, a szervező Tatabánya Pont vezetője. – Örömteli látni, hogy ilyen sokan kijöttek. Kiváló a hangulat, igazi ételkülönlegességeket kóstolhatnak a látogatók, és találkozhatnak rég látott ismerősökkel is.


Az első ablakot Schmidt Csaba polgármester nyitotta ki, aki miután köszöntötte a téren megjelenteket, átadta a program támogatóitól beérkezett egymillió forintot a Mosolygós Gyermekekért Alapítványnak. Az ablaknyitogató alapító szervezői ezt az összeget a városi kríziskamra feltöltésére fordítják. A Szent Erzsébet Óvoda apróságai sem hagyták el üres kézzel az Árpád teret: őket dr. Hoffmann Károly, a Sanmina-SCI Kft. ügyvezetője lepte meg egy-egy angyalka figurával. A nap sztárfellépője Tabáni István volt.

– Fantasztikus fellépés volt a hideg idő ellenére is – mondta az énekes. – Teljesen más hangulatúak a téli koncertek, sokkal meghittebbek, ezért nagyon szeretem őket. Természetesen ilyenkor olyan dalok is bekerülnek a repertoáromba, amelyeket az év más időszakában nem adok elő.

Az Adventi Vásár és Ablaknyitogató december 23-ig várja az érdeklődőket az Árpád téren. A vásár mindennap 12–20 óra között tekinthető meg, az adventi naptár ablakai 17 órakor nyílnak ki.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.