2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb XIX.kerület

Kirúgták a bajnokcsapat edzőjét, jöhet Supka

Supka Attila lesz a bajnoki címvédő Budapest Honvéd labdarúgócsapatának vezetőedzője − derült ki vasárnap az MTI közleményéből.

Supka Attila újra Kispesten dolgozhat
MTI Fotó: Beliczay László

George F. Hemingway klubtulajdonos vasárnap este az M4 Sport Góóól című műsorában bejelentette: a tréner január 9-én kezdi meg a munkát az együttessel.


− Pár hete határoztam el, hogy edzőt cserélünk − mondta George F. Hemingway. − Úgy gondoltam, nincs idő külföldről edzőt hozni, magyar edző kell. Supka Attilával korábban már kétszer dolgoztam együtt, szerintem az egyik legjobb magyar edző. Úriember, ez nagyon fontos, emellett technikailag és taktikailag jól felkészült − tette hozzá.

Az OTP Bank Ligában jelenleg negyedik helyezett bajnokcsapat eddigi vezetőedzőjét, a holland Erik van der Meert szombaton menesztették, miután a gárda 1-0-ra legyőzte hazai pályán a Paksot. A május 28-án érkezett trénerrel nyolc győzelmet aratott a Honvéd, emellett négy döntetlenje és hét veresége van.

Az 55 éves Supka Attila edzőként kétszer is ült a kispesti csapat kispadján, előbb 2006 és 2008 között, majd 2011–2012-ben. 2007-ben Magyar Kupát nyert a csapattal. Jelenleg az NB II-es Szeged 2011-et irányítja. A Honvéd honlapjának közlése szerint a szakember szerződése 2019. június 30-ig szól.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.