2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb XIX.kerület

Kőbányai és kispesti gyerekeknek segítenek

Rekordösszegű, négymillió forint adomány gyűlt össze dr. György István kormánymegbízott és a Póka Egon Experience hetedik, „Adjunk a húroknak… és a rászorulóknak is!” jótékonysági koncertjén.

Ebből kőbányai és kispesti gyermekek nyári táborozását támogatják, de fogyatékkal élő gyermekeket is segítenek. Az elmúlt évek során immár mintegy 19 millió forinttal támogatták a rászorulókat.


Dr. György István és Póka Egon minden évben megtartja jótékonysági koncertjét

Jószívű emberekkel telt meg zsúfolásig a kőbányai KÖSZI nagyterme, amikor immár hetedik alkalommal csapott a húrokba dr. György István kormánymegbízott és a Sipeki Zoltánnal, valamint a Rising Star győztesével, Várhegyi Lucas Palmirával kiegészült Póka Egon Experience, akik a jótékonysági koncert bevételéből ezúttal négymillió forinttal tudják támogatni a kőbányai és kispesti rászoruló gyermekek nyári táborozását. Emellett a kőbányai Gyermekek Átmeneti Otthonában élő és a kőbányai Komplex iskolában tanuló SNI-gyermekeket is segítik 100-100 ezer forinttal, valamint kispesti fogyatékkal élőket is támogatnak. 2011 óta összesen mintegy 19 millió forinttal segítették dr. György Istvánék mintegy négyszáz gyerek táborozását, kőbányai és kispesti nehéz helyzetű gyermekeket, családokat, időseket, fogyatékossággal élőket.

– Minden évben felvillanyozó időszak számomra a koncertre való készülődés. Ez igazi örömzenélés számomra, jó emberekkel a jó ügyért – mondta dr. György István. – Leírhatatlan érzés, hogy a nagylelkű felajánlásoknak köszönhetően idén minden eddiginél többet adhatunk – tette hozzá.


– Örömmel csatlakoztunk a kezdeményezéshez, hogy jó ügyet támogassunk – mesélt a kezdetekről Póka Egon –, hiszen István az egyik legjobb szívű ember, akit ismerek, és tudom, hogy őszintén segíteni szeretne, ahol csak tud.

Az idei koncerten egy szám erejéig Kucsák László és Révész Máriusz országgyűlési képviselők is gitárt és mikrofont ragadtak, és csatlakoztak a zenekarhoz.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.