EUR: 325,74 Ft
CHF: 279,68 Ft
2018. július 21., szombat
Dániel, Daniella

Egyéb Miskolc

Kojak, a rockzene bonvivánja

Legtöbben egy hosszas zenekari pályafutás után érkeznek el oda, hogy szólólemezt készítsenek. Kertész Józsi, akit legtöbben a Jon Bovi miskolci basszerosaként ismernek, érdekes fordulattal érkezett el első saját albumának megjelentetésig. Ennek a sztorinak az állomásait vettük végig vele.

– A kétezres évek elejétől íródnak ezek a számok, akkoriban a Trambulin zenekarban játszottam Miskolcon. Ezt a 16-17 évet próbáltam csokorba kötni, legtöbb esetben a zenét és a szöveget is én írtam, de volt, ahol akadtak segítőtársaim. A lemez zenei producere és az anyag „hangszerelője” Csiszár Ferenc volt, az ő fantasztikus gitározása mellett Gellér Tamás barátom volt a segítségemre a vokálokban, és néhány számban gitáron is. A basszusgitárt természetesen én toltam fel, mivel ez az alaphangszerem – mesélte Kertész Józsi.


Kertész Józsit a Trambulin zenekarból is ismerhetik a miskolciak – fotó: Lokál

Az eredeti ötlet az volt, hogy énekeseknek ír dalokat, de egyik szólistával sem fordultak komolyra a dolgok.

– Nekem volt csak fontos ez a pár dal, és én hittem is bennük. A demóknál mindig én énekeltem föl a számokat, úgy adtam oda az énekeseknek, hogy hallják az énektémát. A kudarcok után egyszer Csiszár Feri felhívott, hogy hallgassam már meg, mit csinált az egyik számmal. A felénekelt mankósávomat kicsit megeffektezte, kiigazította, és úgy mutatta meg. Mindketten arra jutottunk, hogy ez így, az én hangommal is megállja a helyét. Amiket ezután énekeltem föl, azoknál már ezzel a koncepcióval álltam oda, és jobban odafigyeltem, mit hogyan csinálok, és el is kezdtem élvezni a dolgot – mondta a zenész.


A basszusgitár az alaphangszere – Fotó: Lokál

Józsi zenei világáról így vallott a Lokálnak: – Rám mindig jellemző volt egy érzékeny dallamvilág, mivel nagyon szeretem a szép melódiákat, amelyeket lehet dúdolni. Szerintem az a jó dal, amelynek jó dallama van, és egyszeri hallás után is a füledben marad. A rock és a popzene egyfajta keverékét alkotva születnek a szerzeményeim. Rockzenén nőttem föl, a Jon Bovival most is azt játszom, ott háttérember vagyok, de amellett teljesen jól megfér a mostani produkció. A szövegeimmel nem akarom megváltani a világot, érzelmekről írok, csalódásokról, szerelmekről, mert ezek az utca emberét is érdekelhetik. Nyár végén készült egy klip is, a Dalok a szívemből, amely decembertől hallható a Rádió Rock adón. Ezt a számot más pesti rádió is adta már néhányszor, és hamarosan vidéki adókon is hallható lesz.

A zenész azt is elárulta, hogy idén már nem fog összejönni a lemezbemutató, de tervben van, hogy tavasszal lesz egy koncert, ahol zenészbarátaival bemutatják az anyagot.

Kapcsolódó Cikkek

 • Megtanultunk újraéleszteni

  Megtanultunk újraéleszteni

  Kollégánk, Fehér György nem csupán remek sportújságíró, de évekig mentősként is dolgozott. Újraélesztő tanfolyamán megtanultuk, mit kell tenni, ha netán olyan helyzetbe kerülnénk, hogy újra kellene éleszteni valakit, és megismertünk a félautomata újraélesztő készülék használatát is.

 • A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A lángos mellé bajnoki címet is kaptak

  A vártnál sokkal több nevezővel, remek hangulatban zajlott le szombaton a Balaton-átevezés, amelyet első alkalommal rendezett meg a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) és Fonyód közösen.

 • Példátlan magyar siker!

  Példátlan magyar siker!

  Óriási fieszta volt Debrecenben, hiszen a junior női válogatott világbajnok lett, nyolcadik meccsén is megőrizte veretlenségét az U20-as csapat, így a Norvégia elleni győzelem vébéelsőséget jelentett.

 • Kiállítások Izraelről

  Kiállítások Izraelről

  Július 10-én a Művészetek Házában két kiállítást nyitottak meg, amely a Babits Mihály Kulturális Központ és a Szekszárdi Magyar-Izraeli Baráti Társaság szervezésében Izrael állam függetlenségének 70. évfordulója alkalmából rendeznek.