EUR: 317,49 Ft
CHF: 279,94 Ft
2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb XXI.kerület

Kőkereszt és adventi koszorú az ünnephez

Kőkeresztet állítottak az Ady Endre út 25. szám előtti közterületen advent első vasárnapján. A feszület felállítását Németh Szilárd országgyűlési képviselő kezdeményezte, a csepeli önkormányzat képviselő-testülete támogatta. A három méter magas, fehér műkő keresztet Kertész Péter plébános és Prodán Gábor görög katolikus esperes áldotta meg.

 

Kertész Péter plébános emlékeztetett, őseink megannyi településen, kisebb-nagyobb lakókörzetekben a bevezető utak mellé mindenhol keresztet állítottak. Hozzátette, a kereszt mindenhol szent jel. Ha elhaladunk mellette, emlékezzünk arra, akiről a kereszt szól, és emlékezzünk arra, amiről a kereszt szól. Csepel két nagy kőkeresztjét tavaly újíttatta fel az önkormányzat, a harmadik a tízemeletes panelházak közé került.


A keresztállítás után advent első vasárnapján Borbély Lénárd polgármester gyújtotta meg az első gyertyát a Szent Imre téren emelt betlehemi jászol mellett elhelyezett adventi koszorún, Kertész Péter atya pedig az ünneppel kapcsolatos gondolatait osztotta meg a jelenlévőkkel.

– Az igaz szeretet, az egymásra való odafigyelés, a megértés, megbocsátás, bátorítás nem születik meg a szívünkben olyan tartósan, mint ahogy azt akarta nekünk elhozni Urunk Jézus a betlehemi jászolban. Ne csak az ajándékokra vessük a tekintetünket, hanem tudjunk egymás szívébe, lelkébe belenézni, tudjunk a karácsonyfa tövében egymással és egymásért imádkozni. A betlehemi kisded békéje, áldása, szeretete töltse be a szívünket, töltse és erősítse meg családjainkat, közösségeinket, Csepel minden lakójának szívét, lelkét, életét.


Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.