2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb XXI.kerület

Közönségkedvencek a csepeli öttusázók

Világbajnoki aranyéremmel megkoronázott, sikeres idényt zártak a magyar öttusázók – hangzott el a hazai szövetségnek (MÖSZ) a legjobbakat jutalmazó, évzáró ünnepségén, ahol Simon Sarolta ismét megkapta az Év Junior Öttusázója díjat. A Csepel Öttusa Egyesület a MOB székházában átvehette a Hónap Műhelye-szavazáson elért Közönségdíjat.

Pataki Zoltán, a Csepel Öttusa Egyesület elnöke és Simon Sarolta 19 éves, az Év Öttusázója

A szövetség honlapjának beszámolója szerint Bretz Gyula elnök a jövő nagy feladatai közül megemlítette 2018-as katonai és egyetemi vb-t és a felnőtt Eb-t, valamint azt, hogy 2019-ben felnőtt és laser-run (lézerlövészetes futás) vb-nek ad otthon Magyarország. A létesítményhelyzetről szólva sajnálattal jegyezte meg, hogy a Nemzeti Öttusaközpont kivitelezése a terület rendezetlen tulajdonviszonyai miatt késik. A rendezvényen jutalmazták az Év öttusázója díjat elnyert versenyzőket, utánpótlás korosztályban Gulyás Michelle-t és Burcsik Barnabást, a juniorok között Simon Saroltát a Csepeli Öttusa és Vízi Sport Egyesületből és Regős Gergelyt, a felnőtteknél Földházi Zsófiát és Kasza Róbertet. Ezúttal is sok jelölés érkezett a sportszervezetektől, a szakemberektől és a sportkedvelőktől. A szavazólapra felkerült öt műhelyt a MOB, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu képviselői alkotta kuratórium választotta ki a jelöltek teljesítménye alapján. A helyezésekről a kuratórium és a közönség közösen döntött. A közönségszavazást első alkalommal nyerte meg a Csepeli Öttusa és Vízisport Egyesület, amely 100 ezer forintos Decathlon-utalványt vehetett át sportszervásárlásra.

A közönség kedvencei először lettek a csepeli öttusázók, akiket Pataki Zoltán, az egyesület elnöke képviselt. A Csepel SC felbomlása után a korábbi sikeres szakosztály nehéz helyzetbe került, és 2003-ban, önálló egyesületként kezdte újra a munkát, amelynek az első igazán sikeres képviselője Simon Sarolta. A 19 éves versenyző az U24-es Európa-bajnokságon szerzett két arany- és egy ezüstérmével (utóbbit az egyéni viadalon nyerte) juttatta klubját a jelöltek közé.

(Csepel Öttusa Média)

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.