EUR: 330,95 Ft
CHF: 303,07 Ft
2019. december 10., kedd
Judit

Külföld

Kutyasült-posztert tiltottak le a buszokról

Megint drasztikus módszerei miatt középpontba a PETA nemzetközi állatvédő szervezet, amely egy sült kutyafejet ábrázoló poszterrel kívánta felhívni a figyelmet a brit pulykák körében tartott karácsonyi népirtásra. Nem jött be, mert a londoni busztársaság leszedette járműveiről a gyomorfogató plakátot.

Eredetileg 100 londoni busz oldalán helyezték volna el a PETA hirdetését, amelyen a tálon felszolgált ebfej mellett a “Ha nem enne kutyát, miért eszik pulykát? Indítson új hagyományt: legyen vegán” felirat olvasható. A PETA e témájú közleménye kifejti, hogy micsoda sanyarú a brit pulykák sorsa, mivel a belőlük készült sült szinte elengedhetetlen egy a hagyományos brit karácsonyi vacsorához, ezért ez idő tájt százezrével esnek áldozatul.


A PETA reklámjait gyorsan leszedette a busztársaság FOTÓ: PETA.ORG.UK

Részletezik, hogy egy a húsáért tartott pulykát mennyi antibiotikummal, káros növényi anyaggal tömik és hogy olyan hormonokat kapnak, amelytől egyes egyedek értékes mellehúsa abnormális méretűre növekszik. Az állatvédők szerint akadnak példányok, amelyek fel sem tudnak állni, nem képesek megemelni gigantikus méretű mellüket.

Csakhogy a London Buses közlekedési társaság az utolsó pillanatban mégis leszedette a plakátokat a buszokról, így csak egy-két kivételes alkalommal voltak láthatóak a brit fővárosban, igaz: leleményes fotográfusok elkaptak egy-két kutyafejes buszt forgalomban, a közösségi hálózatoknak köszönhetően pedig az ügy mégis nagy port vert fel a szigetországban. Sokan támogatták, mások támadták a buszos céget.


A PETA ugyanakkor a letiltást kifogásolta: megfogalmazásuk szerint azért is felháborító és diszkriminatív a busztársaság azon érvelése, miszerint az állatvédők reklámja felháborodást kelthet az utasokban, mivel senki sem tiltakozott azért, hogy Londonban – és egész nagy-Britanniában – mindenütt ott “éktelenkednek” a leölt és megsütött pulykák fotói.

A Lokál az állatkínzás ellen!

Nem biztos, hogy mindenben egyetértünk, de az állatkínzás elleni harc közös ügyünk! Az emberi kegyetlenség sokszor határtalan, pedig az állatok csak szeretetet adnak, védtelenek! Küldjük börtönbe az állatkínzókat! A Lokál kiáll az állatok jogaiért, kövesse a „Börtönt az állatkínzóknak!” Facebook-oldalunkat. Kérünk mindenkit, aki állatokkal kapcsolatos brutalitással találkozik, írja meg nekünk a Facebook-oldalon vagy küldje el a [email protected] címre. Bátran csatoljon fotót a beszámolójához, hogy annak minél nagyobb nyomatékot adjunk, ezzel növelve az esélyét, hogy az állatkínzó elnyeri méltó büntetését. Természetesen nem csak a tragédiával végződő esetekkel foglalkozunk. Sikertörténeteket, szerencsés kiszabadításokat, megmentéseket is megoszthatnak velünk. Ismerje meg a világ a névtelen hősöket is, akik folyamatos harcot vívnak a kegyetlen emberekkel!

Börtönt az állatkínzóknak! Kövessen minket a Facebookon:

https://www.facebook.com/bortontazallatkinzoknak/

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek