2019. január 18., péntek
Piroska

Belföld

Küzdeni indult Orbán Brüsszelbe

Hátizsákjában a magyarok véleményével indult el tegnap kora reggel Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelbe, ahol az EU-csúcson ismét a bevándorlás, a migráció ügye volt az egyik téma. A miniszterelnök azt üzente a magyaroknak: „Küzdeni fogunk!”

Megkezdődött tegnap Brüsszelben az uniós országok miniszterelnökeinek csúcstalálkozója, a magyar delegáció kora reggel indult a Liszt Ferenc repülőtérről a belga fővárosba. Orbán Viktor miniszterelnök az indulás előtt videóüzenetben szólította meg a magyarokat.


– A helyzetünk sokat javult, mert itt vihetem a hátizsákomban annak a kétmillió-háromszázezer magyar embernek a véleményét, aki világossá tette, nem kíván Soros-tervet, és nem támogatja, hogy Brüsszel ilyen terveket hajtson végre – mondta a kamerába a kormányfő. Mint ismert, az EU elképzelései szerint az Európába érkező illegális migránsokat automatikus rendszerben, felső kvóta nélkül helyeznék el azon négy tagország valamelyikében, amelyek eddig a legkevesebb migránst fogadták be, így Magyarország is jó eséllyel kapna a nyakába olyan bevándorlókat, akik egyáltalán nem azért indultak el saját országukból, hogy hazánkban kérjenek menedékjogot. Ugyanakkor ez azt is jelentené, hogy azokat a migránsokat, akik nem jogosultak menekültstátusra, a magyar kormány költségén kellene visszajuttatni saját országukba.

A miniszterelnök a magyar emberek véleményével indult küzdeni Brüsszelbe, hiszen elmondta: hátizsákjában ott lapul a nemzeti konzultáción választ küldő 2,3 millió állampolgár összesített véleménye a Soros-tervről.

– Mi vagyunk az egyetlenek Európában, ahol meg merték kérdezni az embereket a migráció és a bevándorlás kérdésében – szögezte le Orbán Viktor, aki azzal zárta szavait: „Küzdeni fogunk.”

Kapcsolódó Cikkek