EUR: 323,58 Ft
CHF: 277,37 Ft
2018. július 18., szerda
Frigyes

Belföld

Küzdeni indult Orbán Brüsszelbe

Hátizsákjában a magyarok véleményével indult el tegnap kora reggel Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelbe, ahol az EU-csúcson ismét a bevándorlás, a migráció ügye volt az egyik téma. A miniszterelnök azt üzente a magyaroknak: „Küzdeni fogunk!”

Megkezdődött tegnap Brüsszelben az uniós országok miniszterelnökeinek csúcstalálkozója, a magyar delegáció kora reggel indult a Liszt Ferenc repülőtérről a belga fővárosba. Orbán Viktor miniszterelnök az indulás előtt videóüzenetben szólította meg a magyarokat.


– A helyzetünk sokat javult, mert itt vihetem a hátizsákomban annak a kétmillió-háromszázezer magyar embernek a véleményét, aki világossá tette, nem kíván Soros-tervet, és nem támogatja, hogy Brüsszel ilyen terveket hajtson végre – mondta a kamerába a kormányfő. Mint ismert, az EU elképzelései szerint az Európába érkező illegális migránsokat automatikus rendszerben, felső kvóta nélkül helyeznék el azon négy tagország valamelyikében, amelyek eddig a legkevesebb migránst fogadták be, így Magyarország is jó eséllyel kapna a nyakába olyan bevándorlókat, akik egyáltalán nem azért indultak el saját országukból, hogy hazánkban kérjenek menedékjogot. Ugyanakkor ez azt is jelentené, hogy azokat a migránsokat, akik nem jogosultak menekültstátusra, a magyar kormány költségén kellene visszajuttatni saját országukba.

A miniszterelnök a magyar emberek véleményével indult küzdeni Brüsszelbe, hiszen elmondta: hátizsákjában ott lapul a nemzeti konzultáción választ küldő 2,3 millió állampolgár összesített véleménye a Soros-tervről.

– Mi vagyunk az egyetlenek Európában, ahol meg merték kérdezni az embereket a migráció és a bevándorlás kérdésében – szögezte le Orbán Viktor, aki azzal zárta szavait: „Küzdeni fogunk.”

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Lebegés

  A nap képe: Lebegés

  A Cirkuszok Éjszakáján különleges műsorral tisztelegtek a 125 éves Fővárosi Nagycirkusz és a cirkuszművészet hagyományai, legendái előtt az Atlantic Flight – Nagycirkuszi Utazás vízi cirkuszának sztárjai, akik elképesztő mutatványokkal kápráztatták el a nézőket.

 • Irma néni folytatja

  Irma néni folytatja

  Román Józsefnét – vagy ahogy a gyerekek ismerik, Irma nénit – nemrégiben az ország legkedvesebb konyhásnénijének választották az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet versenyén.

 • Hatalmasra nő a családtámogatás

  Hatalmasra nő a családtámogatás

  A kormány változatlan intenzitással támogatja a magyar családokat, és jövőre minden eddiginél több pénzt fordít rájuk – mondta az emberi erőforrások minisztere, Kásler Miklós.