2018. március 17., szombat
Gertrúd, Patrik

Belföld

Küzdeni indult Orbán Brüsszelbe

Hátizsákjában a magyarok véleményével indult el tegnap kora reggel Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelbe, ahol az EU-csúcson ismét a bevándorlás, a migráció ügye volt az egyik téma. A miniszterelnök azt üzente a magyaroknak: „Küzdeni fogunk!”

Megkezdődött tegnap Brüsszelben az uniós országok miniszterelnökeinek csúcstalálkozója, a magyar delegáció kora reggel indult a Liszt Ferenc repülőtérről a belga fővárosba. Orbán Viktor miniszterelnök az indulás előtt videóüzenetben szólította meg a magyarokat.


– A helyzetünk sokat javult, mert itt vihetem a hátizsákomban annak a kétmillió-háromszázezer magyar embernek a véleményét, aki világossá tette, nem kíván Soros-tervet, és nem támogatja, hogy Brüsszel ilyen terveket hajtson végre – mondta a kamerába a kormányfő. Mint ismert, az EU elképzelései szerint az Európába érkező illegális migránsokat automatikus rendszerben, felső kvóta nélkül helyeznék el azon négy tagország valamelyikében, amelyek eddig a legkevesebb migránst fogadták be, így Magyarország is jó eséllyel kapna a nyakába olyan bevándorlókat, akik egyáltalán nem azért indultak el saját országukból, hogy hazánkban kérjenek menedékjogot. Ugyanakkor ez azt is jelentené, hogy azokat a migránsokat, akik nem jogosultak menekültstátusra, a magyar kormány költségén kellene visszajuttatni saját országukba.

A miniszterelnök a magyar emberek véleményével indult küzdeni Brüsszelbe, hiszen elmondta: hátizsákjában ott lapul a nemzeti konzultáción választ küldő 2,3 millió állampolgár összesített véleménye a Soros-tervről.


– Mi vagyunk az egyetlenek Európában, ahol meg merték kérdezni az embereket a migráció és a bevándorlás kérdésében – szögezte le Orbán Viktor, aki azzal zárta szavait: „Küzdeni fogunk.”

Kapcsolódó Cikkek

 • Felértékelődött a polgárőrség tevékenysége

  Felértékelődött a polgárőrség tevékenysége

  Felértékelődött a polgárőrség szerepe abban, hogy “gyermekeink és unokáink időszakában” is fennmaradjon az a nyugalom és biztonság, ami napjainkban Magyarországot jellemi – fejtette ki Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár szombaton az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) pécsi közgyűlésén.

 • Az áfacsökkentések hatására nőtt a sertéshúsfogyasztás

  Az áfacsökkentések hatására nőtt a sertéshúsfogyasztás

  Mintegy 2,2 kilogrammal nőtt a sertéshúsfogyasztás éves szinten Magyarországon egy emberre vetítve a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint annak köszönhetően, hogy 2016 elején a sertéshús, majd ez év január 1-től a sertésbelsőségek, illetve az élelmezési célra szolgáló melléktermékek áfája is csökkent 27-ről 5 százalékra – közölte a földművelésügyi miniszter szombaton, a XII.

 • Soros szervezi és finanszírozza a Magyarország elleni támadásokat

  Soros szervezi és finanszírozza a Magyarország elleni támadásokat

  A kormányszóvivő szerint a The Jerusalem Post a bizonyítékát adja annak, hogy Soros György szervezi és finanszírozza a Magyarország elleni támadásokat. Dénes Balázs pedig “a berlini helytartója” annak a rendszernek, amely azon dolgoznak, hogy magát emberi jogi, illetve civil szervezetnek álcázva a magyar kormány ellen politikai akciókat hajtson végre, és befolyásolja más kormányok döntéseit Magyarországot illetően – mondta Kovács Zoltán szombaton, Budapesten, újságíróknak.