EUR: 323,08 Ft
CHF: 286,58 Ft
2019. január 16., szerda
Gusztáv

Egyéb Nyíregyháza

László Lili a Móriczban is színre lép

A Belvárosi Színház és az Ódry Színpad nézői mellett László Lili ebben az évadban a Móricz Zsigmond Színház közönsége előtt is bizonyíthatja tehetségét, ráadásul mindjárt három előadásban.

László Lili a Mirr-Murr kalandjai című zenés macskajátékban
(Fotó: Lokál)

A fiatal művész a Színház- és Filmművészeti Egyetem ötödéves hallgatója. A gyakorlati idejét a Móricz Zsigmond Színházban tölti, mellette rendszeresen dolgozik az Orlai Produkciós Irodánál is. Zenésmesterség-tanára, Novák Eszter ajánlotta őt az egyik szerepre Göttinger Pálnak, teátrumunk főrendezőjének, amikor a Pesti barokkot vitte színre a Belvárosi Színházban olyan sztárokkal, mint Kern András vagy Szabó Kimmel Tamás. Ezt a remek előadást a VIDOR Fesztiválon is bemutatták, ahol Lili különös izgalommal lépett színre, hiszen a nézőtéren nyíregyházi kollégái is ott ültek. A közös munka a főrendezővel olyan jól sikerült, hogy Kirják Róberttel, színházunk ügyvezető igazgatójával együtt meghívták a fiatal színésznőt, játsszon Nyíregyházán is ebben az évadban.


– A Puskás Tivadar által rendezett Mirr-Murr kalandjai című zenés macskajátékban léptem először színre a Móricz Zsigmond Színház művészeivel – mondta el a Lokál Extrának Lili. – Én vagyok benne Téglagyári Megálló, a kutya, aki azért kapta ezt a nevet, mert ott akadtak rá. Nem akármilyen kezdés volt ez, hiszen a gyermekek figyelmét lekötni csöppet sem egyszerű, de szerencsére nagyon jól sikerült. Mivel Kosik Anitával, Illyés Ákossal és Rák Zolival négyen játsszuk, családias a hangulat. Énekelek is benne, ráadásul életemben először egy rapszámot, ami szintén kihívás számomra. A Művész Stúdióban játsszuk ezt a mesét, de a Pesti barokkal már szerepeltem a nagyszínpadon is, sőt a Vőlegény című Orlai-előadást január 5-én szintén itt adjuk elő többek között Kovács Patríciával, Gazsó Györggyel, Tóth Ildikóval, ám mivel főpróbahetem van, nem biztos, hogy részt veszek benne. Az első felvonásban a székely szolgálólányt játszom, akit „kölcsönadnak” a vőlegényt váró szegény családnak, mert nekik egyebek mellett erre sem telik. A másodikban pedig egy rossz életű nőt alakítok.

Mint megtudtuk, javában tartanak az Asszony asszonynak farkasa című Middleton-tragédia próbái Koltai M. Gábor rendezésében. Biancát játssza, aki egy nagyon okos, gazdag családból származó lány, miközben a férje – akit István István alakít – szegény. Kezdetben boldogan élnek, ám megjelenik a Herceg (Gulácsi Tamás)… A cím is mutatja, sokféle ármánykodás van a darabban, amelyekben különösen kiemelkedik a Széles Zita által megszemélyesített Lívia. Az előadás végén mondja is Biancaként László Lili: „miránk saját nemünknél nincs veszélyesebb”. Hogy mekkora a vész, a január 12-én, pénteken fél 8-tól a Krúdy Kamarában kezdődő premieren kiderül.


László Lili (jobb szélen) a Mirr-Murr kalandjai című zenés macskajátékban
(Fotó: Lokál)

Kapcsolódó Cikkek

 • Hurrá, havas új év!

  Hurrá, havas új év!

  Havazással köszöntött be az új év első hétvégéje. A Normafán és a budai hegyekben megjelentek a környéken élő családok, előkerültek a szánkók és a csúszkák, de volt, aki egyszerűen túrázni ment fel a hegyekbe, hogy a csodálatos tájban gyönyörködve tegyen kirándulást.

 • Jégtáncoljunk!

  Jégtáncoljunk!

  Egészen február végéig várja a téli sportok kedvelőit Csepel jégpályája a Szent Imre téren, amelyet a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség Team Passion jégtáncszakosztálya tagjainak produkciójával nyitottak meg.

 • Sziesztakorizás

  Sziesztakorizás

  Február végéig várja a jégkorcsolyapálya a Szieszta Pontra látogató kicsiket és nagyokat. A téli sportot kedvelő kerületi lakosok hétfőtől vasárnapig 8–14 óráig, valamint 15–20 óráig tudják használni a jégpályát.