2019. január 20., vasárnap
Fábián, Sebestyén

Külföld

Lehetővé tették az SMS-küldést Kubából Amerikába

Lehetővé tették szombattól a kubaiak számára, hogy SMS-üzenetet küldjenek az Egyesült Államokba.

A szolgáltatás korlátozásának feloldását pénteken rendelte el a kubai állami távközlési társaság, az Etecsa. A szöveges üzenet küldésének költsége 0,6 dolláros összeg. A kubaiak ugyanennyiért küldhetnek SMS-t más országokba is a tájékoztatás szerint.


Az Egyesült Államokra vonatkozó SMS-tilalom miatt sok olyan kubai háborgott, akinek rokonai vagy barátai élnek Amerikában. Az internetalapú üzenetküldő szolgáltatások – mint például a WhatsApp – a kommunista karibi ország legtöbb lakójának nem jelentenek megoldást, mert a hatóságok erősen korlátozzák az internethozzáférést.

A Kuba és az Egyesült Államok kapcsolatainak javulása után az utóbbi időszakban újra feszültebbé vált a viszony a két ország között. Donald Trump amerikai elnök visszatért a korábbi idők szigorúbb Kuba-politikájához, és több olyan enyhítést is visszavont, amelyet elődje, Barack Obama idején vezettek be, többek közt az utazásra és a kereskedelemre vonatkozóan.

Az Egyesült Államok szeptemberben jelentősen csökkentette havannai diplomáciai képviseletén a létszámot a kubaiak által a nagykövetség ellen intézett állítólagos “akusztikus támadások” miatt.

Kapcsolódó Cikkek