2019. január 21., hétfő
Ágnes

Egyéb Érd

Lépeget a Delta az NB II–ben

Négy vereséggel a hátuk mögött utaztak az érdi Delta RSE női röplabdacsapatának tagjai Gödöllőre, ahol a GRC U21-es együttese ellen léptek pályára. Az első játszmát az érdiek három ponttal, 25-22-re megnyerték. A házigazda a második felvonásban hét ponttal jobbnak bizonyult, ám a harmadik szettben 25-21-es eredménnyel ismét az érdiek győzedelmeskedtek.

A kiélezett negyedik szettben másodszor jött vissza a meccsbe a Gödöllő, de a mindent eldöntő ötödik játszmában ismét az érdiek következtek, és végül összesítésben 3-2-re győztek, így megszerezték első sikerüket a másodosztályban.


A Delta az MTK együttese elleni összecsapást is ígéretesen kezdte: az első játszmát kilenc ponttal, 25-16-ra megnyerte. Sőt a második szett kiélezett végjátékában 27-25-tel sikerült felülkerekedni. Az érdi együttes tehát már 2-0-ra is vezetett, közel állt első hazai győzelme megszerzéséhez, ám a fővárosi kék-fehérek a harmadik felvonást öt ponttal, a negyediket tízzel nyerték meg. Így a sírból hozta vissza a találkozót az MTK, a mindent eldöntő, ötödik játékrészt pedig 15-11-re megnyerte, így a vége 3-2 lett a fővárosiak javára.

Felvételünk a Delta RSE Érd – MTK mérkőzésen készült.
Fotók: Pecsuvácz Péter

A legutóbbi mérkőzés ugyancsak éles küzdelmet hozott. Az elmúlt szombaton az érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium sportcsarnokában léptek pályára a tatai TAC-SZESE ellen Dömötör-Mátrai Beáta tanítványai. A második játszmában nem sok hiányzott a házigazdáknak a szett megnyeréséhez, de 20-15-től semmi nem sikerült a hazaiaknak, 26-24-re veszítettek. Mivel az első és a harmadik játékrészt is a vendégek nyerték, a végeredmény: Delta RSE Érd–TAC-SZESE 0-3 (-15, -24, -17) lett.


Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.